Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž zodpovedný za smrť policajta je zadržaný: Strelec vlastní aj samopal!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BOLERÁZ - V sobotu 14. júna krátko pred polnocou v obci Boleráz (okr. Trnava) došlo pri vykonávaní služobných povinností k streľbe. Vodič auta vystrelil na policajta, ktorého zasiahol. Príslušník polície (34) z Okresného riaditeľstva PZ v Trnave utrpel pri zákroku zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Pri cestnej kontrole začal opitý muž strieľať po dvoch policajtoch. Jedného zasiahol a usmrtil, následne pálil aj po policajtke. Po tom, čo vystrieľal celý zásobník, sa dal na útek.

Z predbežných výsledkov vyšetrovania polície tragickej udalosti v obci Boleráz vyplynulo, že na mieste boli použité minimálne tri zbrane. Pri prestrelke aktívne zasahovala aj kolegyňa policajta, ktorá neutrpela žiadne zranenia. Akou zbraňou bol usmrtený policajt, určí až balistická expertíza, zasiahnutý bol dvomi ranami do hrudníka. Pri obhliadke miesta činu polícia zaistila 32 nábojníc a 1 celý náboj.

Služobné auto VW Golf bolo zasiahnuté 5 strelami, auto podozrivého, Opel Zafira, zasiahlo 11 striel. Streľbou boli zasiahnuté aj dve okolostojace budovy. Podozrivý, 31 ročný muž z Bratislavy, Podunajských Biskupíc, sa venoval športovej streľbe a v legálnej držbe mal 3 zbrane. Z toho 1 samopal vzor 58 s úpravou na jednotlivé strely. Svedkovia, ktorí udalosť videli a vypovedali na polícii, uviedli, že páchateľ sa približoval k autu taktickým spôsobom.

Policajná hliadka kontrolovala vodiča Oplu Zafira a vykonala u neho dychovú skúšku, ktorej výsledok bol 0,66mg alkoholu, čo je v prepočte 1,38 promile. Vodiča realizovali za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič z miesta činu ušiel a asi o 02.00 h sa dobrovoľne vzdal hliadke v mieste trvalého bydliska.

Polícia podozrivého 31-ročného muža zadržala a začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a pokus vraždy. V súčasnosti polícia viac informácií nemôže poskytnúť, nakoľko prebiehajú procesné úkony.

Minister vnútra Robert Kaliňák a vedenie Policajného zboru vyslovuje úprimnú sústrasť pozostalým policajta, ktorý zahynul pri služobnom zákroku v noci na nedeľu. "Aj táto tragická udalosť ukazuje, že policajti sú dennodenne vystavovaní náročnej práci, preto si pracovné nasadenie každého príslušníka Policajného zboru nesmierne vážim," reagoval Kaliňák. Česť jeho pamiatke.

Vedenie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave a všetci kolegovia sú otrasení touto udalosťou a vyjadrujú pozostalým hlbokú sústrasť nad stratou ich blízkeho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu