Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spoveď Milana (31), ktorý zavraždil policajta Petra (†34): Prečo som strieľal!

Miesto činu, nebohý policajt Peter a strelec Milan Zobraziť galériu (5)
Miesto činu, nebohý policajt Peter a strelec Milan (Zdroj: Foto: Facebook)

TRNAVA – Slovensko sa stále nespamätalo z víkendovej streľby, ktorá otriasla obcou Boleráz. Trnavský súd dnes rozhodol o vzatí do väzby Milana Sz. (31), ktorý zastrelil policajta Petra (†34). Pred senátom sa obvinený priznal, že strieľal z policajtovej zbrane, pretože mu nadával. Kajal sa s svoj čin ľutuje. Posledná rozlúčka s mladým policajtom bude v Boleráze zajtra.

"Strieľal som z policajtovej zbrane. Zmocnil som sa jej počas zápasu. Dôvodom môjho konania bolo to, že mi nadával," cituje TV Joj obvineného muža. 

Pred médiami sa Milan priznal, že svoj skutok ľutuje a rodine zosnulého policajta sa ospravedlnil. Na otázku, či sa cíti za svoj skutok zodpovedný, odpovedal novinárom jasne „Áno.“

"Okresný súd v Trnave dnes rozhodol o vzatí obvineného do väzby, z dôvodu obavy, že dôjde k ovplyvňovaniu svedkov, úteku, alebo že bude pokračovať v trestnej činnosti,“ povedala hovorkyňa trnavského súdu Viktória Pagáčová.

Spoveď Milana (31), ktorý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Spoveď Milana (31), ktorý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Strelcovi pridelil štát obhajkyňu, ktorá povedala, že obvinený odmietol vypovedať. 

"Obvinený je pre obzvlášť závažný zločin vraždy, v časti dokonaný a v časti v štádiu pokusu," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. Po dokázaní viny mu hrozí až doživotie, pretože sa dopustil zločinu vraždy na chránenej osobe, ktorým je aj policajt vo výkone služby.  

Stoja za streľbou drogy?

Podľa medializovaných informácií má muž zbrojný preukaz a skúsenosti so športovou streľbou. Objavili sa aj špekulácie, že Milan mal strieľať kvôli drogám, ktoré prevážal v aute. Polícia našla na mieste činu tri zbrane, a teda tri druhy rôznych projektilov. Dvaja policajti mali pri sebe dve krátke guľové zbrane a jeden samopal. Zásahové jednotky ho nosia totiž povinne so sebou.  

Spoveď Milana (31), ktorý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Tv Markíza, Facebook)

Pohreb nebohého policajta bude zajtra

V Boleráze už chystajú pohreb. Posledná rozlúčka so zosnulým Petrom Opálkom bude v stredu o 16-tej hodine v Boleráze. „Všetci tí, ktorí budeme v deň poslednej rozlúčky v službe, vzdajme Petrovi úctu aspoň čiernymi stužkami umiestnenými na anténach na našich služobných vozidlách,“ vyzývajú kolegovia nebohého.

Spoveď Milana (31), ktorý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Tv Markíza, Facebook)

Počas víkendového výkonu služby zahynul 34-ročný policat. Pri bežnej kontrole ho zastrelil 31-ročný Milan, ktorému v dychu namerali 1,38 promile. Po výmene názorov medzi obvineným a policajtmi sa strhla prestrelka. Agresor zasiahol policajta dvoma ranami do hrudníka. Službukonajúca policajtka streľbu opätovala, neutrepela žiadne zranenia. Milan odišiel na rozstrieľanom aute. Po incidente sa sám vzdal policajtom v mieste svojho bydliska v Podunajských Biskupiciach, kde žije so svojou manželkou a dvoma dcérkami.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu