Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Babička Anna (78) po brutálnom prepade bojuje o život: Ukázalo sa, že všetko bolo inak!

Starenku napadli v jej vlastnom dome
Starenku napadli v jej vlastnom dome (Zdroj: TV JOJ)

SLAVKOVCE - Východom otriasajú brutálne prepady dôchodcov. Obeťou jedného z nich sa stala aj 78-ročná dôchodkyňa Anna, ktorú v utorok popoludní našli v bezvedomí ležať v dome, kde býva spolu s manželom a synom. V tomto prípade však pravdepodobne nešlo o lúpežný prepad, ale útok jedného z členov rodiny.

Annu v jej vlastnom dome zmlátili tak brutálne, že upadla do bezvedomia a v michalovskej nemocnici teraz bojuje o život. "Stav dotyčnej pacientky je naďalej veľmi vážny a kritický," povedal pre Topky Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet Zdravia. Útok na starenku bol sprvu spájaný s lúpežnými prepadmi dôchodcov na východe, z ktorých polícia začiatkom týždňa obvinila niekoľko mladíkov z osád. Ukázalo sa však, že všetko bolo inak.

Polícia ešte v utorok večer zadržala podozrivého z útoku na 78-ročnú Annu. Dnes už má na krku aj obvinenie. "Vyšetrovateľ PZ po vykonaní procesných úkonov muža obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie," uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó. Podľa medializovaných informácií by malo ísť o syna napadnutej starenky, ktorý bol v čase útoku pod vplyvom veľkého množstva alkoholu. Hrozí mu až 12-ročné väzenie.

Vlastný syn mal Annu brutálne mlátiť až do vtedy, kým neupadla do bezvedomia. Vtedy si údajne uvedomil, čo spravil a utekal k susede po pomoc. Tvrdil, že mamu nevie prebrať, no o bitke sa ani len nezmienil. Starenku našli ležať v kaluži krvi. Záchranári ju okamžite previezli do michalovskej nemocnice, kde mali zistiť, že má dolámanú sánku i rebrá.

Po brutálnych útokoch veľké zatýkanie v osadách

Po dvoch brutálnych lúpežných útokoch v Gelnickom okrese v stredu zasahovali policajti v miestnych osadách. Zadržali a obvinili niekoľko viackrát mladíkov. Prvý prípad sa stal ešte koncom minulého týždňa. Štyria muži prepadli v jednom z rodinných domov v Mníšku nad Hnilcom 58-ročného Viliama.

Surovo ho dva dni po sebe bili len preto, že im nechcel prezradiť, kde má ukryté peniaze. Druhý útok sa odohral v pondelok v noci v obci Smolník v Gelnickom okrese. Dvaja páchatelia prišli do rodinného domu 63-ročného muža, tiež chceli peniaze. Muža dobili prinesenými drevenými palicami. Po útoku skončil so zlomenou lakťovou kosťou, zlomeným členkom, tržnou ranou na hlave a rozsiahlymi poraneniami na rukách a nohách. Liečiť sa bude viac ako 42 dní. Ako uviedol Szabó, keď muž zostal ležať na zemi, páchatelia ukradli 90 eur a iné veci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu