Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Brutálna bitka pri Prešove: Opití muži tĺkli päsťami, palicami a hranolmi s klincami

Trio útočníkov Zobraziť galériu (4)
Trio útočníkov (Zdroj: foto: tv joj)

PREŠOV – Piatkové popíjanie troch mladíkov sa skončilo brutálnym útokom. Nebezpeční bitkári vyčíňali v obci Varhaňovce v prešovskom okrese. Podguráženým trom mužom už nechceli v miestnej krčme naliať, tak bezcitne zaútočili na dvoch mladíkov. Krvavý útok mal svoju dohru na polícii. Bitkári však vypovedali až v sobotu, kvôli vysokej hladine alkoholu v krvi, tak v piatok nemohli urobiť.

V piatok večer, hodinu pred polnocou sa dvaja mladíci vracali domov, zrazu ich však z nenazdajky napadli traja agresívni, podgurážení mladíci. Najprv útočili slovne, vulgárnymi a oplzlými nadávkami, potom začali mladíkov fackovať. "Boli opití a asi im barman nechcel dať v krčme víno na dlh, ako to požadovali," povedal pre TV Joj napadnutý obyvateľ Varhaňoviec.

Brutálny útok z nevysvetliteľného dôvodu začal najprv na 21-ročného mladíka. Toho sa zastal kamarát, no tiež schytal päsťovku. Mladým mužom sa podarilo od agresívnych útočníkov odísť. Opití, násilnícki kamaráti však vo svojom vyčíňaní pokračovali.

Brutálna bitka pri Prešove:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Na druhý útok sa bitkárske trio patrične vyzbrojilo. Zbrane si doslova zabezpečili po ceste. Z plota na ihrisku vykopli hrubú latu a vyzbrojili sa aj palicami. Približne o desať minút sa agresori vrátili a začali s oveľa brutálnejšou a tentoraz aj krvavou bitkou.   

Brutálna bitka pri Prešove:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Nenávisť a agresia sa stupňovali, opití muži sa začali oháňať svojimi novými zbraňami. Jednému z napadnutej dvojice surovo zasadili do hlavy ranu drevenou latou s klincami. Od prekvapenia a silnej bolesti si mladík hlavu chytili rukami, no razom nasledovala druhá rana. Jeho kamarát neskončil o nič lepšie. Obidvoch museli ošetriť v nemocnici. Jednému zo zranených mužov lekár povedal, že keby dostal úder len pár centimetrov nižšie, mohol by prísť o oči.

Brutálna bitka pri Prešove:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Dostal som ranu do hlavy s hrubým hranolom, kamarát dostal údery palicou. Mám na hlave šesť stehov a mám narazenú sánku. Útočili hranolom, v ktorom boli nabité klince. Našťastie som dostal druhou stranou dreva," hovorí o krvavých zážitkoch dobitý muž.

V obci Varhaňovce zasahovalo množstvo policajných hliadok. Trio útočníkov skončilo zakrátko na polícii. Nakoľko boli opití, vypovedať mohli až na druhý deň v sobotu popoludní.  

"Tak, bola to zábava, boli sme von. Mali sme dosť veľa vypité," povedali útočiaci muži.

Polícia už troch mužov obvinila z prečinu výtržníctva. „Nevylučujeme, že sa obvinenie rozšíri pre zranenia poškodených. Počkáme si na závery lekárov a znalecké posudky," uviedla hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu