Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajná láska siedmaka (12) a učiteľky Dany (31): Videl v nej milenku či mamu?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB, Topky)

HUMENNÉ – Zakázaný vzťah medzi siedmakom a učiteľkou základnej školy na východe Slovenska vyvoláva stále množstvo otázok, na ktoré zrejme poznajú odpoveď len oni dvaja. Hľadal chlapec (12) po rozvode rodičov v náručí o 20 rokov staršej Dany (31) materinskú lásku, alebo len priskoro dospel a skutočne sa zaľúbil? Na tieto otázky pre denník Plus jeden deň odpovedala sexuologička Danica Caisová.

Siedmak, ktorého mala podľa polície sexuálne zneužiť slovenčinárka Dana, býva po rozvode rodičov žijúcich v zahraničí so starou mamou a otcom. V niekoľko mesačnom vzťahu s učiteľkou tak možno len hľadal náhradu materinskej lásky. „Vylúčené to nie je. Predsa len: babička je už ďalšia generácia. Učiteľka mu bola vekovo bližšia,“ povedala v rozhovore sexuologička Danica Caisová.

Čo však znamenajú ľúbostné odkazy a komplimenty, ktoré učiteľke skladal na sociálnej sieti? Caisová pripúšťa aj možnosť, že chlapec sa do staršej ženy skutočne zaľúbil. V súčasnosti sú totiž 12-roční chlapci oveľa vyspelejší ako v minulosti a už aj siedmak môže cítiť lásku ako dospelý muž. K zrodu zakázaného vzťahu mohla prispieť aj nespokojnosť Dany s jej súkromným životom.

Takto chlapec okomentoval fotografiu učiteľky.
Zobraziť galériu (3)
Takto chlapec okomentoval fotografiu učiteľky.  (Zdroj: FB, Topky)

Sexuologička Caisová však zároveň zdôrazňuje, že hoci dieťa súhlasí so sexuálnym vzťahom, dospelý ho v žiadnom prípade nesmie akceptovať. Dana si mala podľa nej uvedomiť najmä to, že podľa našich platných zákonov sa nesmie dieťaťa do 15 rokov fyzicky dotýkať ani ho predčasne erotizovať. Vzťah s učiteľkou by však na chlapcovi nemal ponechať trvalé následky. Traumou by mohol trpieť v prípade, že by sa všetko konalo proti jeho vôli.

Rovnako, ako sa siedmak mohol zaľúbiť do učiteľky, sa podľa Caisovej môže dospelá žena zamilovať do mladého chlapca. „Ona sa o neho starala, volala ho na zmrzlinu, vyhľadávala ho. Dalo by sa povedať, že tam bola aj láska, nielen sexualita,“ vysvetlila sexuologička. Či už šlo o platonickú lásku, alebo je dokonca celý prípad veľkým výmyslom, ako tvrdia susedia, vedia len údajní zaľúbenci.

Tajná láska siedmaka (12)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB, Topky)

Bývalá triedna učiteľka siedmakov na základnej škole v Koškovciach bola obvinená z ohrozovania mravnej výchovy mládeže a sexuálneho zneužívania školáka z vedľajšej triedy. Danin vzťah s chlapcom mal trvať vyše pol roka, no ani za tak dlhú dobu si nik z ich okolia nič nevšimol. Školák pritom učiteľke skladal komplimenty na internete a jeho profil na sociálnej sieti zaplavujú ľúbostné vyznania. Dane v prípade dokázania viny hrozí až 12-ročný trest. Po prepuknutí škandálu už v škole nepracuje, mala odísť na materskú dovolenku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu