Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krkavčia matka Jana (24) hodila novorodeniatko do latríny: Vo výkaloch umrelo!

Osada v Nižnom Slavkove
Osada v Nižnom Slavkove (Zdroj: niznyslavkov.sk)

NIŽNÝ SLAVKOV - Obec Nižný Slavkov vo štvrtok poznačila tragédia, aká tam nemá obdoby. Mladá mamička Jana (24) z Hermanoviec porodila v osade dievčatko, ktoré neskôr našiel jej priateľ Jozef pohodené vo výkaloch v latríne. Obyvatelia obce sú šokovaní a matkino správanie odsudzujú. Prípad už vyšetruje aj polícia.

Mŕtve dieťatko našiel vo štvrtok popoludní v latríne zrejme jeho otec Jozef, priateľ Jany, no už mu nebolo pomoci. "V rómskej osade došlo v obci Nižný Slavkov, okr. Sabinov k pôrodu novorodenca, ktorý bol porodený a aj nechaný bez pomoci v jame pod latrínou," uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová s tým, že bábätko už nejavilo známky života.

Matku, ktorá porodila bez lekárskej pomoci, záchranári previezli do prešovskej nemocnice. Odtiaľ však zrejme poputuje rovno na políciu, kde bude musieť smrť dieťatka vysvetliť. Podľa našich informácií má Jana tri deti a v obci nebýva. "Nemá v Nižnom Slavkove trvalý pobyt, pochádza z Hermanoviec, no do obce chodila za priateľom," povedal pre Topky starosta obce Jozef Kamenický.

Obyvatelia osady sú tragédiou zhrození a matku odsudzujú. Tvrdia, že dieťa neporodila priamo do latríny, ale ho tam po pôrode pohodila. "To je ich spôsob života, nevážia si ľudské hodnoty a z roka na rok je to horšie," povedal nám Kamenický a dodal, že s podobným prípadom sa v obci nikdy predtým nestretol.

Martina novorodenca zabalila do igelitu a hodila do latríny

Len pred dvoma týždňami pritom takmer zhodná tragédia otriasla aj Šárovcami, malou obcou neďaleko Levíc. Matku piatich detí Martinu bieda dohnala k vražde novorodeného chlapčeka, ktorého zabalila do igelitového vreca a odhodila do latríny. Hrozný čin spočiatku zapierala, no pod nátlakom dôkazov sa nakoniec priznala a za úmyselnú vraždu jej teraz hrozí doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu