Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kňaz obvinený z pedofílie prehovoril: Dievčatku som nahrádzal otcovskú lásku!

Kňaz Pavol mal dievčatko zneužívať takmer 2 roky
Kňaz Pavol mal dievčatko zneužívať takmer 2 roky (Zdroj: FB)

ZLATÉ MORAVCE - Sexuálne zneužívanie popiera! V utorok Slovensko obletela šokujúca správa o zvrhlom rímskokatolíckom kňazovi zo Zlatých Moraviec, ktorý mal od roku 2011 obťažoval vtedy len 11-ročné dievčatko. Obvinený farár spočiatku mlčal, no teraz sa rozhodol prehovoriť a uviesť veci na správnu mieru.

Kňaz Pavol odmieta, že by dievčatko sexuálne zneužíval a hovorí o čisto kamarátskom vzťahu. Dievčatko spoznal v kostole, kde pravidelne čítalo zo Svätého písma. Podľa neho nemalo v rodine pevné zázemie a chýbala mu otcovská láska. "Bolo to vlastne skôr o takej ľútosti, že nemá ani tú otcovskú lásku. Alebo taký ten vzťah, lebo viem, že každý to potrebuje. To dieťa potrebuje takú oporu," vysvetlil v rozhovore pre Tv JOJ.

Pavol mal vtedy 11-ročné dievčatko zneužívať od roku 2011. Stretával sa s ním na fare aj v kostole, kde ho mal obchytkávať aj bozkávať. Polícia ho podozrieva z toho, že školáčku chytal za boky, bozkával "francúzskymi bozkami", chytal za koleno a pokúšal sa jej rozopnúť zips na mikine. Údajne nechýbali ani zaľúbené SMS-ky, ktoré dievčatku pravidelne posielal.

Na krku už má aj obvinenie. „Vyšetrovateľka obvinila 47-ročného muža zo zločinu sexuálneho zneužívania. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov,“ potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Bruchterová. Kňaza dnes biskupský úrad odvolal.

Biskup už podozrivého kňaza odvolal

Nitriansky biskup Viliam Judák uvoľnil z vedenia farnosti kňaza, ktorý je podozrivý zo sexuálneho zneužívania. „Vyšetrovanie polície pokračuje. Hoci platí prezumpcia neviny, a teda je nutné počkať na právoplatné rozhodnutie súdu, pre dobro údajnej obete, Cirkvi i farnosti i pre dobré meno obvineného kňaza, nitriansky biskup rozhodol o jeho uvoľnení z vedenia farnosti a to až do právoplatného rozhodnutia súdu,“ uvádza sa vo vyhlásení Nitrianskeho biskupstva.

Podľa stanoviska nitriansky biskup Viliam Judák s bolesťou prijal oznámenie o údajnom zneužití maloletého dievčaťa v jednej z farností, ktoré patria do Nitrianskej diecézy. „Vedenie diecézy na čele s jej biskupom chce tento prípad veľmi zodpovedne riešiť, tak ako sa o to usiluje aj Svätý Otec František i jeho predchodca Benedikt XVI.,“ píše sa v stanovisku.

Biskup Judák chce v blízkom čase navštíviť rodinu, ktorej sa to týka a zistiť, nakoľko sa toto obvinenie zakladá na pravde. Zároveň je pripravený sa tejto rodine ospravedlniť a byť nápomocný, ak sa stalo niečo, čo nie je v súlade s kresťanskou morálkou a s kresťanskými hodnotami. Biskup Judák sa dnes k stretol s obvineným a tiež so starostami troch obcí farnosti, ktorú dotyčný kňaz doteraz spravoval. Tí vyjadrili za seba i za väčšinu obyvateľov obcí kňazovi svoju podporu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu