Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prokurátor, vyšetrujúci drogy, sa za záhadných okolností obesil: Ostali po ňom tri deti

Ilustračný obrázok Zobraziť galériu (2)
Ilustračný obrázok (Zdroj: Jupiterimages)

ROZHANOVCE – Dve malé dcérky a 13-ročný syn ostali bez otca po tom, čo ich uložil spať a v pivnici rodinného domu v Rozhanovciach si siahol na život. Mladý prokurátor (†38) sa obesil, doteraz príčina jeho konania nie je známa.

Podľa našich informácií išlo o Miroslava J. (†38) otca troch detí, ktorý pôsobil na Okresnej prokuratúre v Poprade. Na život si siahol predminulý víkend. V tragický večer sa ešte otec so svojimi tromi deťmi hral. Po tom, čo ich uložil spať do postele, odišiel do pivnice rodinného domu v Rozhanovciach a tam sa obesil. Našla ho jeho manželka, ktorá je o rok mladšia a tiež právnička.

Rodina, ako aj okolie ostali v šoku. Nedokážu si vysvetliť skratové konanie svojho blízkeho. Nechápu, prečo mladý prokurátor takto skoncoval so svojim životom. To samozrejme zaujíma aj Generálnu prokuratúru SR, smrťou sa totiž už zaoberá odbor osobitného určenia, ktorý má na starosti najzávažnejšie prípady.

Polícia a prokuratúra na tento prípad uvalili informačné embargo aj vzhľadom na rodinné pomery nebohého.

Andrea Predajňová z tlačového odboru sa vyjadrila, že Generálna prokuratúra SR sa bude maximálne usilovať zistiť príčiny tejto tragédie. Predajňová ďalej potvrdila, že prípadom sa zaoberajú špičky prokurátorského prostredia a zisťujú najmä motív, ktorý nemusel byť len súkromného charakteru.

Prípad je o to ťažší, že mladý prokurátor po sebe nezanechal ani list na rozlúčku. Preto už existuje niekoľko teórií, ktoré špekulujú o tom, čo mohlo byť motívom jeho konania. Od kolegov prenikli informácie, že Miroslav J. dlhšie trpel psychickými problémami, to však jeho kamaráti rázne odmietajú. Pozornosť skôr podľa týždenníka PLUS 7 dní upriamujú na jeho nezhody s vedením okresnej prokuratúry, kde pracoval. Mladý prokurátor mal podľa kamarátov zrejme nejaké informácie o kolegoch, ktoré chcel posunúť nadriadeným, dokonca chcel  informovať aj krajského prokurátora v Prešove Mikuláša Gardeckého. Ten je nadriadeným Okresnej prokuratúry v Poprade. Podľa posledných dostupných informácií, mal vraj niekto už nebohému prokurátorovi odporučiť, aby sa dal preložiť na inú prokuratúru.

Miroslav J. mal okrem iného na starosti aj prípady, ktoré sa týkali drogovej činnosti. Preto vyvstáva otázka, či sa mu náhodou niekto nevyhrážal alebo či ho niekto nevydieral.

Vyšetrovanie tejto tragickej udalosti je utajené, preto nie sú známe ďalšie informácie. Policajti, prokuratúra, ako aj rodina zosnulého sa k prípadu doteraz odmieta vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu