Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cez víkend muselo byť na reggaefestivale naozaj veselo: Pre drogy obvinili aj Slovincov

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok

BRATISLAVA – Včera polícia informovala, že počas víkendového reggaefestivalu na Zlatých pieskoch, náhodne skontrolovali a našli drogy u jedného Čecha. Na festivale muselo byť veselo, lebo Čech nebol jediným cudzincom prichyteným s drogami. Dnes policajti informovali, že na Zlatých pieskoch náhodne skontrolovali dvoch Slovincov, našli u nich konope, za ktoré si môžu posedieť až desať rokov.

Oťapené zmysly, zahmlené videnie či úsmev od ucha k uchu, aj to patrí k parádnemu reggaefestivalu. Pre účastníkov je však smola, ak im zábavu preruší taká policajná hliadka. To sa stalo aj dvom Slovincom, ktorí asi na festival nebudú mať najpríjemnejšie spomienky. Počas náhodnej policajnej kontroly u nich našli sušené konope.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová: „Rok (27) a o rok mladší Alen (26) si v sobotu v Bratislave v areáli Zlatých pieskov od neznámej osoby kúpili presne nezistené množstvo marihuany.“

O polnoci ich skontrolovali policajti a mužov zadržali. Slovinci policajtom dobrovoľne vydali deväť igelitových vreciek so zelenou sušenou rastlinou. "Výsledky skúmania preukázali, že išlo o sušené konope. Zo zaisteného množstva konope by bolo možné vyrobiť najmenej 75 obvyklých jednorazových dávok drogy," ozrejmila Považanová.

Dvojicu obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi formou spolupáchateľstva. Vyšetrovateľ ich chce stíhať väzobne. "Na rozhodnutie sudcu o vzatí do väzby čakajú obvinení muži v cele policajného zaistenia," dodala policajná hovorkyňa.

Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Podľa našich informácií nakoľko aj v prípade Čecha aj v prípade Slovincov išlo o cudzincov, polícia zrýchlila proces objasňovania prípadu, aby bolo rýchlejšie rozhodnuté o ich osude. Cudzinci však neboli jediní, ktorých policajná hliadka prichytila s drogami. Proces objasňovania je však v prípade Slovákov pomalší, z toho dôvodu nemáme zatiaľ informácie koľkí Slováci si festival spríjemňovali podobným spôsobom ako zahraniční turisti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu