Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ján Slota skončil na niekoľko hodín v base: Šoféroval opitý a unikal pred políciou!

Ján Slota je opäť raz mediálnou hviezdou. Zobraziť galériu (3)
Ján Slota je opäť raz mediálnou hviezdou. (Zdroj: TA3)

ŽILINA - Ján Slota skončil vo väzení, z ktorého je však momentálne už vonku. Okolo 17 hodiny podvečer odmietol zastaviť policajnej hliadke v Čadci. Tá ho po naháňačke zadržala, a skončil za mrežami. Vo večerných správach o tom informovala televízia Markíza. Hrozí mu až rok v chládku natvrdo.

Ján Slota čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktoré vzniesol poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca. "Obvinenému mužovi bola vo štvrtok 9. mája popoludní obmedzená osobná sloboda a následne bol predvedený na policajný útvar," uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Po vykonaní všetkých potrebných úkonov obvineného vo štvrtok pred polnocou so súhlasom prokurátora prepustili na slobodu v zmysle Trestného poriadku.

"Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok," dodal Moravčík.

Bývalého šéfa SNS Jána Slotu dnes, dvadsať minút po polnoci, prepustili z cely predbežného zadržania v Čadci. Informoval o tom spravodajský portál sme.sk. Slotov advokát Pavol Kurica už skôr vyslovil predpoklad, že jeho klient bude prepustený, lebo dôvod na väzbu neexistuje.

Policajti nemohli začať ani superrýchle konanie, pretože Slota odmietol vypovedať, čo je jednou z podmienok na začatie takéhoto konania. Okolo polnoci prišla do Čadce aj Slotova manželka Ľubica.

"Myslím, že je to omyl," odpovedal Slota pri odchode z polície na otázku, prečo šoféroval opitý. "Myslím, že nie som opitý. Vizuálne môžete posúdiť, či som, alebo nie som," dodal. Zároveň odpovedal aj na otázku, prečo ho polícia zadržala: "Dúfam, že som nezabil tristotisíc cigánov." Nasadol do auta a odišiel. Z bývalého šéfa SNS podľa Sme.sk bol cítiť alkohol. Advokát Kuric pôvodne povedal, že Slota nevypovedal. Na priamu otázku SME, či vypovedal na polícii, povedal, že určite áno.

Údajne šoféroval pod vplyvom alkoholu, keď sa ho policajti pokúšali zastaviť, utiekol a museli ho zastaviť nasilu. Ak šoféroval s viac ako jedným promile, hrozí mu rok za mrežami.

Podľa informácií denníka Sme videli vo štvrtok popoludní mestskí policajti potácať sa okolo auta na námestí v Čadci opitého muža, ktorý sadol za volant a odišiel. Dopravným policajtom nahlásili číslo a farbu a tí sa ho pokúsili zastaviť. Či mestskí policajti vedeli, že ide o Slotu a či si ho všimli na priemyselnej kamere, zatiaľ nie je jasné. Portál Sme.sk pripomína pôvodné informácie, ktoré hovorili o tom, že Slotu chcela zastaviť hliadka pri bežnej kontrole a nešlo ani o kontrolu rýchlosti.

Slota však na výzvy, aby zastavil, nereagoval. Policajti nasadli do auta a predbehli ho, čím mu zablokovali cestu a prinútili ho zastaviť. "Javil znaky značnej opitosti," povedal pre Sme policajt, ktorý nechcel byť menovaný. Bývalého člena SNS preto predviedli do Čadce na obvodné oddelenie. Koľko mal promile, nebolo možné zistiť, odmietol sa podrobiť dychovej skúške. Následne mu policajti ponúkli krvnú skúšku, ktorú odmietol, preto sa naňho bude hľadieť podľa najprísnejšieho paragrafu, to znamená ako keby spáchal trestný čin v stave ťažkej opitosti. Slotovi hrozí aj priestupok za nerešpektovanie výzvy policajta. Policajný prezident Tibor Gašpar upozornil, že Slota nebude nijako zvýhodnený:

"Prípad posudzujeme úplne rovnako ako voči každému inému občanovi," cituje ho Sme.sk. 

Slota na vlastnú tlačovú besedu neprišiel

Nedávno vylúčený čestný predseda SNS Ján Slota neprišiel na ním zvolanú tlačovú besedu v Ružomberku. Svoje názory tak na nej prezentovali len stranícki podpredsedovia Milan Frič a Roman Stopka.

"Ján Slota sa napokon rozhodol neprísť, aby táto beseda nebola postavená len do pozície konfliktu medzi ním a súčasným predsedom. Oveľa dôležitejšou témou je aktuálna situácia v SNS a jej vedení, ktorá je natoľko vážna, že potrebujeme vyjadriť verejne svoj názor," vyhlásili Frič so Stopkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu