Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strelec (51) z Petržalky je už za mrežami: Psíčkara, ktorého zasiahol, museli operovať!

Petržalské sídlisko Zobraziť galériu (3)
Petržalské sídlisko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Po včerajšej streľbe uprostred bratislavskej Petržalky skončil za mrežami Jozef (51), ktorého k zúfalému kroku vyprovokovali na sídlisku sa venčiace psy. Aj keď zbraňou mieril na vystrašených chlpáčov, zasiahol nakoniec ich majiteľa. Ten so zraneniami stále leží v nemocnici. Jozef skončil v policajnej cele a už má na krku aj obvinenie.

„Dnes vyšetrovateľ PZ Jozefa z Bratislavy obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví,“ informovala o prípade bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. K incidentu došlo včera večer okolo 17:00 na Černyševského ulici, Jozef vytiahol zbraň a niekoľkokrát vystrelil na dvoch psov, ktorí sa na sídlisku venčili bez vôdzky.

Štvornohých miláčikov sa zastal ich majiteľ a so strelcom sa začal hádať. Pri konflikte Jozef postrelil psíčkara do ruky a nohy, s vážnymi zraneniami ho okamžite previezli do nemocnice. „Muž podstúpil operáciu. Je stabilizovaný. Do Univerzitnej nemocnice Bratislava ho priviezli záchranári v stredu večer s dvoma strelnými poraneniami v oblasti stehna  a ramena,“ povedala nám hovorkyňa UNB Petra Maťašovská s tým, že pacient ostáva naďalej v hospitalizovaný.

 

Streľba v PEtržalke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

 

Pri roztržke sa poranil aj strelec, ktorého taktiež previezli do nemocnice na Antolskej ulici. „Záchranári priviezli v stredu večer do nemocnice aj strelca, ktorý mal tržnú ranu na obočí. Po ambulantnom ošetrení ho odviedla polícia,“ dodala Maťašovská. Jozef putoval do policajnej cely, kde si počká na rozsudok. Za napadnutie psíčkara mu hrozí až 10-ročný trest.

Policajti pokračujú vo vyšetrovaní a pripustili, že pracujú s viacerými verziami, s akými neprezradili. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a procesné úkony nie je v súčasnosti možné poskytnúť k prípadu žiadne bližšie informácie,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

 

Streľba v PEtržalke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu