Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Masaker v Hurbanove: Policajt zastrelil troch ľudí, Rómovia chystajú pomstu!

Pred týmto domom sa odohral krvavý masaker Zobraziť galériu (5)
Pred týmto domom sa odohral krvavý masaker (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/HURBANOVO - Dráma v Hurbanove sa po vyše troch hodinách skončila. Policajti zadržali mestského policajta, ktorý zastrelil troch Rómov a ďalších dvoch zranil. Na mieste tragédie naďalej zostávajú policajti i kukláči.

Mestský policajt, ktorý pochádza z obce Svätý Peter, vošiel približne o 10:30 pred dom na Komárňanskej ulici, kde žijú dve rómske rodiny. Keď sa muži z domu vybrali pozrieť, čo od nich chce, muž zákona na nich spustil streľbu.V čase svojho vyčíňania bol mimo služby. Troch ľudí zabil, ďalší dvaja sú hospitalizovaní v nemocnici. Žena má postrelenú nohu, muž utrpel priestrel hrudníka. Obete patria do jednej rodiny, o život prišli otec, syn a zať a zranený je ďalší syn a jeho manželka.

Policajt vzápätí odišiel na susednú Agátovú ulici, kde sa posadil na schody rodinného domu, v ktorom býva primátorka Hurbanova Margita Zemková, tá v tom čase našťastie nebola doma. Tam si namieril zbraň na hlavu a vyhrážal sa samovraždou. „Zatiaľ nevieme, aký mal motív, ani z akej zbrane strieľal,“ uviedla hovorkyňa nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

 

Masaker v Hurbanove: Policajt
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: greb noviny.sk)

 

Obyvateľov obce Svätý Peter, z ktorej policajt pochádza, jeho čin veľmi zaskočil. Tvrdia, že nikdy sa neprejavoval agresívne, bol obľúbený. V minulosti bol údajne náčelníkom mestskej polície v Hurbanove, odkiaľ odišiel pracovať ako policajt do obce Marcelová. Z Marcelovej sa vrátil späť do Hurbanova, kde teraz pracoval ako radový policajt. Je ženatý a má dve dcéry. Rodinný dom v obci Svätý Peter, v ktorom policajt spolu s rodinou býva, strážia policajti. Obyvatelia obce majú údajne informácie o tom, že sa Rómovia chystajú na pomstu. Obávajú sa, že sa v obci po dnešnej tragédii rozpútajú nepokoje.

 

Masaker v Hurbanove: Policajt
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: greb noviny.sk)

 

Minister vnútra Robert Kaliňák na brífingu v Hurbanove na otázku, či sa predpokladá, že motív bol rasovo podfarbený, odpovedal, že aj páchateľ, a aj obete boli tej istej národnosti. Na otázku, ako bol páchateľ ozbrojený, Kaliňák odpovedal, že muž mal pri sebe pištoľ so zásobníkom na osem nábojov, ale koľko zásobníkov mal páchateľ pri sebe, nevedel Kaliňák presne povedať. Motív a samotný čin sú predmetom vyšetrovania.

Masaker v Hurbanove sa odohral len pár mesiacov pred tragickým výročím podobného prípadu v Devínskej Novej Vsi. V bratislavskej mestskej časti vtedy Ľubomír Harman (48) zastrelil šesť členov susednej rómskej rodiny a potom jednu ženu zabil pri streľbe na verejnom priestranstve. Ďalší ľudia utrpeli pri útoku zranenia, medzi nimi aj jeden Čech. Podľa polície vystrelil muž stoštyridsaťkrát, z toho 24 nábojov použil v susednom byte a zvyšok na ulici. Policajti vypálili 15 rán a muža smrteľne zranili. Harman následne spáchal samovraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu