Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Policajti v pozore: Slovenskí extrémisti hrozia teroristickým útokom!

Anarchisti zverejnili svoje vyhrážky na internete Zobraziť galériu (4)
Anarchisti zverejnili svoje vyhrážky na internete (Zdroj: SITA, Topky.sk)

BRATISLAVA - Iba pár dní pred šokujúcim nórskym masakrom, ktorý stál životy 76 obetí, začali na slovenskom webe šíriť ľavicoví radikáli výhražné video aj s textom vyzývajúcim k fyzickej likvidácii viacerých našich politikov a podnikateľov. Polícia tvrdí, že ich monitoruje a v prípade hrozby zasiahne.

Na vyhrážky Revolučnej komunistickej strany nás upozornili viacerí čitatelia. Tá 13. júla na internetovom portáli revkoms.blogspot.com uverejnila hrozbu teroristických činov na Slovensku. Podobnosť s nórskym prípadom, kde vraždil pre zmenu pravicový radikál, je očividná. Tak ako Anders Breivik, aj oni útočia na politické špičky vrátane premiérky Ivety Radičovej a verejne vyhlasujú, že na to použijú fyzické násilie. Rovnako ako vo svojom manifeste uvádza aj Nór.

Zlikvidovať chcú okrem politikov aj známych podnikateľov

Okrem politikov však vyzývajú aj k likvidácii známych podnikateľov z finančných skupín, ktorých fotografie sa striedajú so slučkami a policajnými nákresmi mŕtvol na mieste činu vraždy či animované kresby streľby na politikov.

Text s videom „Smrť buržoázii“ zverejnili po tom, čo parlament začal rokovať o zločinoch komunizmu. V pozadí klipu hrá skupina Ešelon, text piesne je po rusky a hovorí sa v ňom o zničení bánk a obchodných centier. „Vyhlasujeme, že triedne násilie je nevyhnutné na dosiahnutie a udržanie diktatúry proletariátu a fakt, že sa po roku 1953 v krajinách svetovej socialistickej sústavy postupne dostali k moci pravicoví oportunisti, revizionisti a reštaurátori kapitalizmu svedčí o tom, že represívne kroky voči vykorisťujúcim triedam boli napriek krokodílím slzám ponovembrových buržoáznych štváčov azda príliš slabé,“  píšu komunisti na stránke.

Vyhrážajú sa členom OKS

Menujú aj členov OKS, ktorí návrh predložili a vyhrážajú sa im, že skončia ako obete komunizmu v 50-tych rokoch. Ondrej Dostál z Mostu-Híd a frakcie OKS tvrdí, že tieto vyhrážky len potvrdzujú to, že komunizmus je zločineckou ideológiou. „Neviem odhadnúť,  či ide o reálnu hrozbu, ale ak sa niekto vyhráža fyzickou likvidáciou, tak sa podľa mňa dopúšťa trestného činu,“ reagoval poslanec. Bezpečnostný analytik Milan Žitný si myslí, že takéto hrozby by mala polícia preveriť, aby nedošlo k najhoršiemu. „Po internete sa pohybujú delikventi, je ťažko ustrážitelný. Je to otázka na policajné prezídium. Otázne je, či o tom polícia vie a čo s tým bude robiť. Ľudia sú všelijakí,“ povedal nám.

Polícia stranu monitoruje

Polícia tvrdí, že Revolučná komunistická strana na svojej internetovej stránke prezentuje určité extrémne názory od konca roka 2009. Ich stránka je prevádzkovaná na anonymnom blogovom serveri so sídlom v USA. Ako uviedla Denisa Baloghová z Policajného prezídia SR, ich doterajšie aktivity sa spájajú výhradne s uverejňovaním anarcho-komunistických ideí na internete a vo verbálnej rovine. „V prípade získania informácií, resp. akejkoľvek indície k možnému útoku postupujeme okamžite zákonne tak, aby bol tento útok zmarený a páchateľ zadržaný. Polícia, odborextrémizmu a diváckeho násilia monitoruje stránky so spornými informáciami. V prípade, že zistí porušenie zákona, či naplnenie skutkových podstát trestných činov extrémizmu, zasiahne,“ povedala nám.

 

Podľa ministerstva vnútra takáto strana na Slovensku nie je zaregistrovaná.
 

Protiburžoázna (Smrť buržujom)


Text skladby Smrť buržujom

(Smrť, smrť buržujom

bi, bi, bi, bi buržuja!)

Каждый банк будет уничтожен,
каждый офис и торговый центр:
мы подписали буржуям смертный приговор,
это наш ответный ход.

(Každá banka bude zničená,

každá kancelária a obchodné centrum:

podpísali sme buržujom trest smrti,

to je náš odvetný krok.)

Смерть, смерть буржуям
бей, бей, бей, бей, буржуя

(Smrť, smrť buržujom

bi, bi, bi, bi buržuja!)

Мы вам жиров поубавим, уроды,
враги народа, расплаты бьёт час:
мы будем биться до полной свободы,
в борьбе лишь счастье – так учит Маркс.

(My vám zmenšíme tuky, netvory,

nepriatelia ľudu, prichádza čas odplaty:

budeme bojovať do úplnej slobody,

len v boji je šťastie - tak učí Marx.)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu