Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Známy moderátor sa musel stiahnuť z obrazovky: Jeho brat je obvinený zo zneužívania maloletého chlapca!

Známy moderátor sa musel stiahnuť z obrazovky Zobraziť galériu (4)
Známy moderátor sa musel stiahnuť z obrazovky (Zdroj: pixabay.com)

LONDÝN - Rodinu si človek nevyberie... Jeden z najznámejších britských moderátorov Phillip Schofield (60) momentálne neprežíva najlepšie obdobie. Jeho brat Timothy (54) sa totiž v týchto dňoch postavil pred súd, keďže je obvinený zo sexuálneho násilia. Dopustiť sa ho mal na neplnoletej osobe. Známy moderátor sa kvôli tomu dokonca stiahol z obrazovky.

Phillip Schofield patrí medzi najpopulárnejšie televízne tváre britských ostrovov. V súčasnosti moderuje obľúbenú rannú šou stanice ITV This Morning a takisto aj program Dancing on Ice, ktorý sa v Británii vysiela už od roku 2006.

Phillip Schofield
Zobraziť galériu (4)
Phillip Schofield  (Zdroj: ITV/ youtube.com)

Momentálne však rieši úplne iné starosti. Jeho brat Timothy totiž čelí vážnym obvineniam zo sexuálneho zneužívania maloletej osoby. Na začiatku tohto týždňa sa tak postavil pred súd, ktorý prebieha aj v týchto dňoch.

K zneužívaniu malo dôjsť medzi rokmi 2016 až 2019. V utorok bolo počas pojednávanie pustené video s výpoveďou chlapca v teenagerskom veku, ktorý má byť Schofieldovou obeťou. Podľa jeho slov ho starší muž nútil do sexuálnych aktivít.

Timothy Schofield si pre ceste na súd zakrýval tvár
Zobraziť galériu (4)
Timothy Schofield si pre ceste na súd zakrýval tvár  (Zdroj: Profimedia)

„Vždy, keď som mu povedal nie, tak z toho nebol nadšený. V ten deň som však mal pocit, že iná cesta z tejto situácie neexistuje. Musel som povedať áno," povedal chlapec, ktorý následne uviedol, že mal so Schofieldom orálny sex. „Niekoľkokrát hovoril aj o análnom sexe a o tom, ako by pri tom použil lubrikant. Povedal, že si užíval to, ako sme pozerali porno a že som bol toho súčasťou. Nachádzal v tom šťastie a potešenie, čo bolo pre mňa veľmi nepríjemné. Cítil som, že sa z tejto situácie nedostanem bez toho, aby som s tým súhlasil," uviedol podľa denníku Mirror maloletý.

Počas procesu padlo aj meno jeho slávneho brata. Sudkyňa Johanna Cutts totiž varovala porotu, aby sa nenechala rozptýliť mediálnym statusom Phillipa Schofielda. Ten sa počas procesu stiahol z verejného života a dokonca sa neobjavuje ani v spomínanej rannej šou. Počas tohto týždňa ho totiž nahradili jeho kolegovia.

Viac o téme: Phillip Schofield
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu