Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Energický Alice Copper (69): Na dôchodok sa nechystám!

Alice Cooper Zobraziť galériu (5)
Alice Cooper (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americký spevák Alice Cooper ešte neplánuje odísť na dôchodok. Šesťdesiatdeväťročný interpret to uviedol v rozhovore pre Kaaos TV, keď odpovedal na otázku, či očakávaný album Paranormal bude jeho posledným.

"To nie. Píšem skladby pre Hollywood Vampires a potom vyjde ďalší album Alicea Coopera. Nad odchodom do dôchodku ani nepremýšľam. Nikdy som nemal takú energickú kapelu ani šou, ako v súčasnosti. Mám 130 koncertov za rok a cítim sa mladý. Ak by som to už nezvládal po fyzickej stránke, asi by som nad dôchodkom premýšľal, ale teraz som na vrchole," povedal spevák, ktorý plánuje album Paranormal vydať 28. júla.


Alice Cooper ešte neplánuje odísť na dôchodok. Ročne odohrá 130 koncertov


Alice Cooper, vlastným menom Vincent Damon Furnier, sa na hudobnej scéne pohybuje od 60. rokov minulého storočia. Začínal ako spevák kapely Alice Cooper, ktorá vydala sedem albumov, pričom najúspešnejšia bola šiesta štúdiovka Billion Dollar Babies (1973). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako I'm Eighteen či School's Out.

Spevák si neskôr osvojil meno skupiny a odštartoval sólovú kariéru. V roku 1975 vydal album Welcome To My Nightmare, v septembri 2011 uviedol na trh 19. sólovku Welcome 2 My Nightmare, ktorá je aj jeho zatiaľ poslednou. Kapelu Alice Cooper uviedli v roku 2011 do Rock'n'rollovej siene slávy. So spomínanou formáciou Hollywood Vampires ponúkol v roku 2015 zatiaľ jediný, eponymný album.

Viac o téme: Alice Cooper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu