Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na Moravu prichádza hollywoodska hviezda

Christopher Lambert Zobraziť galériu (2)
Christopher Lambert (Zdroj: SITA)

BRNO – Hviezdou brnenského Plesu v opere, ktorý sa pripravuje na 18. januára budúceho roka v historických priestoroch Mahenovho divadla, bude herec francúzskeho pôvodu Christopher Lambert. Za usporiadateľa to povedal Pavel Mokrý. Pripomenul, že tento rok ples začal syn francúzskeho herca Alaina Delona Antony.

Brnenský Ples v opere sa uskutoční po piatykrát po vzore slávnych viedenských plesov. Ide o najväčšiu plesovú udalosť na Morave. Vždy ju začína známa osobnosť, pre ktorú usporiadatelia pripravujú špeciálny program. Napríklad Antony Delon využil návštevu Brna k prehliadke funkcionalistickej vily Tugendhat.

Podrobnosti o tom, aký program je pripravovaný pre Lamberta, hlavného hrdinu filmovej ságy Highlander, zatiaľ usporiadatelia neoznámili. Je ale pravdepodobné, že v ponuke bude opäť vila Tugendhat alebo prehliadka brnenského hradu Špilberk.

Témou piateho ročníka plesu bude doba alžbetínska a William Shakespeare, od ktorého narodenia uplynie už 450 rokov. Usporiadatelia pripomínajú, že spisovateľa spája s Mahenovým divadlom to, že sa v ňom kedysi konala svetová premiéra baletu jeho drámy Romeo a Júlia, a to pod vedením baletného majstra Iva Váňu Psotu.

Lambert má francúzsky pôvod, ale narodil sa v roku 1957 v New Yorku. Jeho najvýznamnejšou úlohou je postava Connora MacLeoda vo filme Highlander, ktorý mal tri pokračovania. Lambert je tiež známy ako predstaviteľ Tarzana v snímke Príbeh Tarzana, pána opíc alebo z thrillerov Ťah jazdcom. V roku 1986 získal cenu César v kategórii najlepší herec za výkon vo filme Podzemka francúzskeho režiséra Luca Bessona.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu