Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Robin Gibb (†62) z Bee Gees podľahol rakovine: Zbohom, pán spevák!

Aj napriek veľkej nádeji spevák boj so zákernou chorobou prehral Zobraziť galériu (6)
Aj napriek veľkej nádeji spevák boj so zákernou chorobou prehral

LONDÝN - Zakladajúci člen britskej skupiny Bee Gees, spevák Robin Gibb, zomrel v nedeľu veku 62 rokov. Po dlhom boji podľahol rakovine.

Zhruba pred 18 mesiacmi diagnostikovali lekári Gibbovi nádor na hrubom čreve. Neskôr o sebe dalo vedieť rakovinové bujnenie aj v pečeni. Začiatkom roku to vyzeralo, akoby Gibb nad zápal zvíťazil. V polovici apríla bol hospitalizovaný so zápalom pľúc a upadol do kómy. Z nej sa po niekoľkých dňoch takmer zázračne prebral, keď mu rodina púšťala jeho poslednú skladbu: Titanic Requiem. Nakoniec sa ale musel podrobiť ešte jednej operácii zažívacieho traktu.

Podobnými črevnými problémami trpelo aj Robinovo dvojča, Maurice, ktoré zomrelo v roku 2003 na nepriechodnosť čriev. Robin Gibb tvoril spolu so svojimi bratmi Mauricom a Barrym spevácke trio BeeGees, ktoré patrilo medzi najpopulárnejšie hudobné skupiny sveta. Bratia narodení v Británii svoju kariéru odštartovali v Austrálii. V 60. a 70. rokoch sa preslávili najmä disko hitmy z filmu Horúčka sobotňajšej noci, za ktoré kapela Bee Gees získala cenu Grammy.

Medzi najznámejšie piesne skupiny patria Massachusetts, To Love Somebody, How Deep Is Your Love, Stayin' Alive, Night Fever alebo Guilty. Ich piesne taktiež prebrala rada umelcov.

How Deep Is Your Love

To Love Somebody

Massachusetts

Stayin' Alive

Guilty

Night Fever

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu