Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pohreb Amy Winehouse: Spi sladko, zaželal jej otec

Amy Winehouse Zobraziť galériu (14)
Amy Winehouse

LONDÝN - Telo speváčky Amy Winehouse už spopolnili. Stalo sa tak v krematóriu Golders Green v Londýne po 45-minútovom tradičnom židovskom obrade, ktorý viedol rabín Frank Hellner. "Dobrú noc, môj anjel. Spi sladko, mamka a ocko ťa veľmi ľúbia," povedal na záver ceremónie otec zosnulej hviezdy Mitch.

Potom zaznela skladba So Far Away od Carole King. Jej pieseň You've Got a Friend bola prvá, ktorú Amy so svojím otcom spoločne zaspievala. Na obrade sa zúčastnila aj blízka priateľka hudobníčky Kelly Osbourne či DJ a producent Mark Ronson.

V smútočnej reči Mitch Winehouse spomenul, že jeho 27-ročná dcéra bola v posledných mesiacoch šťastnejšia než v predchádzajúcich rokoch. Vraj sa tešila na spoločnú budúcnosť s jej priateľom - 35-ročným režisérom Regom Travissom.

Medzi tými, čo sa prišli naposledy rozlúčiť s britskou speváčkou, boli okrem iného producent Mark Ronson a blízka priateľka Winehouse Kelly Osbourne. Tá si rovnako ako ostatné ženy vyčesala vlasy na ten štýl, ako ich nosila Amy. Pred cintorínom na severe Londýna sa schádzali aj fotografi a rady fanúšikov.

Po obrade sa očakáva kremácia a rodinná stretávka v miestnej synagóge. Soulová diva, ktorá sa potýkala so závislosťou na alkohole a drogách, bola nájdená mŕtva v sobotu popoludní vo svojom dome v Londýne. Pondelkovou pitvou sa nezistila príčina úmrtia a polícia teraz čaká na výsledky toxikologických testov, ktoré budú k dispozícii do dvoch až štyroch týždňov.

V pondelok navštívili jej dom otec, matka a brat a poďakovali všetkým fanúšikom za kvety a odkazy. Jej otec Mitch vyhlásil, že Amy venovala celý život svojej rodine, priateľom a fanúšikom.

Speváčka vydala za svojho života len dva albumy. S druhým Back to Black vyhrala v vlani päť cien Grammy. Winehouse často plnila titulné stránky novín kvôli užívaniu drog a alkoholu, poruchám príjmu potravy, nevydareným vzťahom a neúspešným výkonom, konštatuje AP.

Po náhlej speváčkinej smrti sa jej nahrávky vrátili do hudobných rebríčkov a fanúšikovia i spevácki kolegovia jej vzdávajú hold. George Michael ju označil za najsoulovejšiu vokalistku Británie, akú kedy videl. Úspešná soulová speváčka Adele vyhlásila, že Winehouse vydláždila cestu podobným umelcom, ako je ona, citovala ju agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu