Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zomrel zakladateľ týždenníka Plus 7 dní a majiteľ zámku v Pezinku, Štefan Šimák (†72)!

Zakladateľ týždenníka Plus 7 dní zomrel. Zobraziť galériu (5)
Zakladateľ týždenníka Plus 7 dní zomrel. (Zdroj: TASR)

PEZINOK - Založil najväčšie vydavateľstvo na Slovensku, v roku 1990 začal vydávať týždenník Plus 7 dní, no a nakoniec sa presadil aj v podnikaní. Zrekonštruoval zámok v Pezinku. Dnes však prišla smutná správa- Štefan Šimák v utorok neskoro večer vo veku 72 rokov zomrel. Podľahol ťažkej chorobe.

Keď pred 31 rokmi Štefan Šimák spolu s ďalšími spoločníkmi zakladal nezávislý týždenník Plus 7 dní, málokto tipoval, že tým založil základy najväčšieho slovenského vydavateľstva. Nebol však úspešný len na poli žurnalistiky. Neskôr sa presadil aj v hotelierstve. 

Ako veľký milovník vína sa po predaji vydavateľstva v roku 2014 začal venovať vinohradníctvu a výrobe vína. O rok neskôr kúpil s rodinou zámok v Pezinku, ktorý kompletne zrekonštruoval a dnes je jedným z najvýznamnejších kultúrnych a spoločenských centier Slovenska. Svadbu v ňom mal napokon aj raper Patrik Rytmus Vrbovský s Jasminou Alagič. 

Štefan Šimák bol majiteľom známeho zámku v Pezinku.
Zobraziť galériu (5)
Štefan Šimák bol majiteľom známeho zámku v Pezinku.  (Zdroj: Facebook stránka Šimák Zámok Pezinok)

Dnes sa však na verejnosť dostala smutná správa. Mediálny magnát vo veku 72 rokov v utorok neskoro večer zomrel. Ako pre TASR potvrdil jeho syn Richard Šimák, podľahol ťažkej chorobe. Česť jeho pamiatke!

Viac o téme: Štefan Šimák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu