Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

MRAZIVÉ VIDEO Posledné minúty umierajúcej legendy: Takto Tříska bojoval po páde z mosta o život v rieke!

Jan Tříska Zobraziť galériu (9)
Jan Tříska (Zdroj: SITA)

PRAHA – Minúty hrôzy! Český herec Jan Tříska (†80) v sobotu z doposiaľ nevyjasnených príčin spadol v Prahe z Karlovho mosta do Vltavy. Topkám sa podarilo získať mrazivé video, ktoré zachytáva topiaceho sa umelca v rieke i záchranu jeho života.

Herec Jan Tříska, ktorý je známy z filmu Obecná škola, počas víkendu za zvláštnych okolností spadol z Karlovho mosta do rieky Vltavy, kde bojoval o svoj život niekoľko minút. Jeho bezvládne topiace sa telo nasnímali okoloidúci ľudia, ktorí iba bezmocne hľadeli na muža, ktorému nádej, že to v zdraví prežije, dával zrejme iba málokto.

Video nie je vhodné pre citlivé osoby a maloletých divákov!

Tříska video z Karlovho mosta

Vo chvíli, kedy sa Třískovo telo objavilo na hladine rieky, sa okolo plavili dve výletné lode a dvaja pasažieri z jednej z nich mu obetavo skočili na pomoc. Vytiahli ho z Vltavy, kde hercovi privolaní záchranári zaistili dýchacie funkcie a uviedli ho do umelého spánku. V kritickom stave bol následne prevezený do nemocnice na ARO.

V noci z nedele na pondelok však svoj boj o život definitívne prehral. Vo veku 80 rokov tak navždy opustil tento svet. Okamžite sa však vynorili špekulácie, že buď išlo o nešťastnú náhodu, alebo herec skočil úmyselne.

V kritickom stave bol Tříska prevezený do nemocnice.
Zobraziť galériu (9)
V kritickom stave bol Tříska prevezený do nemocnice.  (Zdroj: HZS Praha)

To však razantne poprel na svojom Facebooku herec Jiří Mádl, ktorý mal s Třískom účinkovať v novom filme Na streche.  „Predstava, že by priletel z Kalifornie, absolvoval kostýmovú skúšku a išiel ukončiť život, je jednoducho hlúpa. Vypomstil sa mu jeho rituál návštevy Karlovho mosta, ktorý robil pred natáčaním každého nového filmu,“ vysvetlil Mádl.

Aj z policajného vyšetrovania vyplýva, že hercov pád do rieky bola skôr nešťastná náhoda. „Doposiaľ zistené skutočnosti inklinujú k tomu, že išlo skôr o nešťastnú náhodu než o cielené jednanie 80-ročného muža,“ uviedol pre Blesk.cz hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Policajti napriek tomu na prípade ďalej pracujú a hľadajú svedkov.

O dva dni, kedy malo začať natáčanie nového filmu, v ktorom mal Tříska účinkovať, mala naplánovaný príchod z Ameriky do Prahy aj jeho manželka Karla Chadimová (74). Stretnutia s Janom sa však už, bohužiaľ, nedočkala.

Vo filme s Janom Třískom si mala zahrať aj mladá slovenská herečka Mary Havranová. Tá sa k tragédii vyjadrila na sociálnej sieti Instagram.

 

23.9, 19:52 Sobota Pricestovala som do Prahy. Natešená a v očakávaní, pretože na druhý deň ráno sme mali začať točiť nový film Jiřího Mádla "Na střeše". Prvá vec, ktorú urobím vždy, keď prídem na hotel je, že sa vybalím, aby som nemala nič pokrčené a mala poriadok vo veciach. Tentokrát som to neurobila. Dve hodiny na to, ako som sa ubytovala mi prišla sms so správou, že český herec pán Tříska, ktorý mal byť hlavnou postavou filmu je v nemocnici a nedeľné natáčanie sa ruší. Druhé prekvapenie bolo na druhý deň, keď som sa dozvedela okolnosti celej situácie. 24.9, 13:52 So smútkom, ale aj s nádejou a vierou, že všetko dobre dopadne sa vraciam naspäť do Bratislavy. Celý deň nesvoja. Tretie a to najsmutnejšie prekvapenie prišlo dnes ráno, keď som sa dozvedela tú najhoršiu možnú správu a to tú, že pán Tříska nás v nočných hodinách opustil. Nedokážem momentálne slovami opísať ako veľmi ma to mrzí. Nesmierne som sa tešila na stretnutie s týmto významným a inšpiratívnym človekom. Cítim veľký smútok a zároveň vyjadrujem najúprímnejšiu sústrasť rodine, blízkym a všetkým, ktorí ho milovali. Teraz už len verím, že sa raz stretneme v tom hereckom nebi. Nech odpočíva v pokoji Pán herec Ján Tříska! M. ...verím, že už má svoje krídla a pozerá sa na nás zhora

Príspevok, ktorý zdieľa MARIA HAVRANOVA (@mary_raven),

Viac o téme: Jan Tříska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu