Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Toto je skutočný dôvod: Vieme, prečo cirkev odpísala Banášovú!

Adela Banášová mala prísť na gospelový festival, no zatrhol to trnavský arcibiskup Ján Orosch. Zobraziť galériu (5)
Adela Banášová mala prísť na gospelový festival, no zatrhol to trnavský arcibiskup Ján Orosch. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Pre toto ju nechcú! Adela Banášová (34) mala tento rok oživiť kresťanský festival Lumen svojou talkshow Trochu inak. Koncom minulého týždňa však organizátori prekvapivo oznámili, že blondínku z programu škrtajú. Postaral sa o to trnavský arcibiskup Ján Orosch. Podľa neho totiž moderátorkina šou nie je vhodná pre cirkevný projekt. No k nám sa dostala informácia, že skutočný dôvod je úplne iný. Problémom je podľa nášho zdroja blondínkin otec, spisovateľ Jozef Banáš (66).

Organizátori najväčšieho gospelového festivalu Lumen koncom minulého týždňa informovali, že Adela Banášová nebude hosťom tohtoročného podujatia. Známu moderátorku aj s jej talkshow Trochu inak museli z programu vyškrtnúť na žiadosť trnavského arcibiskupa Jána Oroscha. Ten si jej účasť vyslovene neželal.


Rana pre obľúbenú Adelu Banášovú: Odmietnutie kvôli arcibiskupovi!


„V našom tíme sme stále presvedčení, že pozvať Adelu na festival bolo správne rozhodnutie, ale v duchu poslušnosti voči arcibiskupovi plníme jeho žiadosť a rušíme jej zaradenie v programe,“ objavilo sa na stránke projektu. Cirkevný hodnostár svoje rozhodnutie neskôr odôvodňoval uznesením viacerých ľudí, že pre blondínkinu šou sú oveľa vhodnejšie fóra ako festival kresťanskej hudby. No toto zrejme nebude úplne ten pravý dôvod. 

Dostala sa k nám totiž informácia, že skutočným problémom pre cirkev nebola samotná Adela, ale jej otec Jozef Banáš. Práve on mal byť totiž podľa našich informácií jedným z jej festivalových hostí. A toto Orosch jednoducho nemohol dovoliť.


Banášovej otec sa pustil do cirkvi: Ostrá kritika na verejnosti!


Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že známy spisovateľ sa vo svojich knihách Kód 9 a Kód 1 kriticky vyjadroval na adresu cirkvi. Podľa jeho názoru správanie súčasných kňazov je naozaj vzdialené tomu, ako by si to želal Ježiš Kristus. Duchovným vraj nejde v prvom rade o blaho svojich veriacich, ale o svoje bohatstvo. No a práve tieto jeho tvrdenia sa mali stať kameňom úrazu. 

Oslovili sme preto k tejto téme aj samotného Banáša. „Ja som toto tiež niekde zachytil,“ uviedol pre topky spisovateľ. A naozaj nepovažuje za vylúčené, že takto to v skutočnosti aj bolo. „Mám dve knižky, ktoré im lezú na nervy. Sú to knižky veľmi pekné, veľmi pekne hovorím o Kristovi, ale kritizujem cirkev, hovorím o tých zlých veciach, ktoré robí cirkev. Ja hovorím len o tých zlých cirkevníkoch zle. A toto je naozaj zaujímavé, čo hovoríte, ale môže to byť. Pravdou je, že som tam mal byť hosťom...“ povedal nám. Žeby arcibiskup nechcel riskovať, že sa talkshow na katolíckom festivale vymkne spod kontroly a premení sa na otvorenú kritiku ich práce? Je to asi viac než pravdepodobné...  


Mohlo by vás tiež zaujímať: 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu