Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Súd už rozhodol o ďalšom osude Mojsejovej: Najhorší scenár sa naplnil!

Nora Mojsejová si dnes vypočula verdikt o vzatí do väzby. Zobraziť galériu (11)
Nora Mojsejová si dnes vypočula verdikt o vzatí do väzby. (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Súd dnes rozhodol, že Nora Mojsejová (54) poputuje do vyšetrovacej väzby. Tento krok bol odôvodnený tým, aby vraj nemala dosah na svedkov v prípade neoprávneného obohacovania sa na daniach. Podnikateľka však tvrdí, že nikoho neovplyvňovala a dôvody na obmedzovanie svojej osobnej slobody nevidí. Jej právna zástupkyňa preto okamžite po verdikte podala odvolanie. Kým sa však o ňom rozhodne, Košičanka pobudne vo väzení.

Po tom, čo Nora Mojsejová v utorok skončila v cele predbežného zadržania, bola už niekoľkokrát vypočúvaná. Aj v piatok ráno sa ocitla na súde, kde čakala na verdikt. Rozhodovalo sa o tom, či poputuje do väzby. Objavili sa totiž tvrdenia, že ovplyvňovala svedkov. Vyšetrovateľ preto nechcel, aby bola Košičanka počas objasňovania prípadu na slobode.

Pred súdnym pojednávaním sa tmavovláska vyjadrila, že táto žiadosť sa nezakladá na pravde. Vraj nikoho neovplyvňovala. Súd však jej požiadavku, aby ju ponechal na slobode, zamietol. „Nevidím dôvod, aby som bola držaná vo väzbe z dôvodu, že ovplyvňujem svedkov. Nikoho neovplyvňujem. Skutky, z ktorých ma obviňujú, sa stali pred vyše troma rokmi. Na všetky moje súdne pojednávania som poctivo chodila, neskrývala som sa. Niekoľkokrát som bola v Amerike a vždy som sa vrátila,“ reagovala tmavovláska, ktorá sa vyjadrila i ku dňom, ktoré strávila v CPZ. „Nie je to príjemné, ale všetci vyšetrovatelia sa ku mne správali maximálne slušne a korektne.“ Kým Nora čelí obvineniam zavretá, o jej psov sa stará exmanžel Braňo Mojsej: „Áno, pomáha mi.“

O tom, že podnikateľka poputuje do vyšetrovacej väzby, rozhodol súd po trojhodinovom pojednávaní. „Sudca Okresného súdu Košice I. dnes rozhodol o vzatí obvinenej Eleonóry M. do väzby kvôli dôvodnej obave, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť trestné stíhanie,” povedala hovorkyňa súdu Marcela Gálová.

Nora tvrdí, že takýto súdny výrok pre ňu nie je prekvapením. „Nechcem sa k tomu vyjadrovať. Nie som šokovaná,” povedala Mojsejová po vyrieknutí verdiktu. Vyzerala však výrazne pochudnuto.

Právnička podnikateľky okamžite podala odvolanie. O jeho oprávnenosti bude rozhodovať Krajský súd v Košiciach. Na rozhodnutie má desať pracovných dní, počas ktorých bude mediálne známa Košičanka za mrežami.

Nora Mojsejová bola zatknutá v utorok, kedy putovala do cely predbežného zadržania. Je obvinená z daňových podvodov. Podľa vyšetrovateľov údajne figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH mali obvinení takto získať vyše milión eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu