Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krutý život herca Bindasa (†86): Tajomstvo pádu z výslnia na dno!

Eduard Bindas sa nepohodol s rodinou, musel opustiť svoju vilu na bratislavskej Kolibe. Zobraziť galériu (8)
Eduard Bindas sa nepohodol s rodinou, musel opustiť svoju vilu na bratislavskej Kolibe.

BRATISLAVA - Zlé pomery! Eduard Bindas (†86) žil posledné roky života v ústraní. Jedným z dôvodov bol fakt, že už nemal toľko hereckej práce a bol z toho smutný. Druhou príčinou boli podľa našich informácií aj nezhody v rodine. V umeleckých kruhoch je totiž verejným tajomstvom, že manželka aj deti sa mu otočili chrbtom. A tak sa musel vysťahovať z vily na Kolibe. Nakoniec skončil u vnuka, ktorý ho ubytoval v jednoduchej garsónke. Kvôli tejto situácii sa odizoloval od verejnosti a tiež od kamarátov. Tí sa potom dokonca nedozvedeli ani o jeho smrti.

Smutný koniec! Eduard Bindas bol kedysi vychyteným hercom, hrával veľké postavy, no nezabudnuteľný bol aj v tých vedľajších. „On bol najkrajší stvárňovateľ nemeckých dôstojníkov. Boli to tie najzápornejšie postavy. A on, v súkromí taký milý človek, to robil skvele,” zaspomínal si operetný herec Dušan Jarjabek.

Okrem práce však pán Bindas miloval aj svojich najbližších. S manželkou mal syna aj dcéru. „Vždy sa o rodinu staral. Vozil deti ráno o piatej na tréningy a tam na ne čakával,” prezradil nám zdroj z divadelného prostredia. Bohužiaľ, táto idyla sa neskôr narušila.

Hoci umelec kolegov svojimi problémami nezaťažoval, bolo verejným tajomstvom, že v jeho vzťahoch s najbližšími sa čosi pokazilo. So ženou sa dokonca rozišli. „Deti sa postavili na matkinu stranu. Pritom ich životnú úroveň celý život garantoval práve Duco. On ich všetkých miloval, ale bola to slepá láska, nevidel, čo sa okolo neho deje,” povedal nám o pomeroch u Bindasovcov Andy Hryc. „Zvykol hovorievať, že chce žiť do stovky, aby naštval svoju ženu,” tvrdí ďalší človek z divadelného okruhu. 

Umelcova rodina žila vo vile na Kolibe, ktorá tam podľa našich informácií vyrástla práve z Eduardových peňazí. On sám sa s ňou však musel rozlúčiť. „Vyštvali ho odtiaľ,” tvrdí náš zdroj. Ako nám potvrdili viacerí ľudia, herca sa ujal jeho vnuk. Ten ho umiestnil do garsónky, kde herec prežíval posledné smutné chvíle svojho života. Akoby toho nebolo dosť, objavili sa reči, že v poslednej fáze pobýval dokonca len v záhradnej chatke a jeho niekdajší chlebodarca - divadlo Nová scéna, mu občas poskytlo vyradené kostýmy ako oblečenie. 

Človek, celý život známy svojím optimizmom a pozitívnym vzťahom k životu, mal teda nakoniec právo byť zatrpknutý. Napriek všetkému sa nevzdával a keď to neklapalo v rodine, snažil sa aspoň pracovať takmer do poslednej chvíle. „Živil ho dabing. Aj som sa ho pýtal, či ešte vládze, ale mal to rád a mal aspoň nejaké peniaze,” povedal nám Bindasov kolega a kamarát Anton Baláž. Práve on dal o hercovej smrti vedieť aj do Divadelného ústavu. „Veď si to zaslúži. Taký veľký herec!” 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu