Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Za Slovensko na Eurovíziu Šmajda: Bez konkurzu a za peniaze!

Šmajda dostal miestenku na budúcoročnú Eurovíziu. Zobraziť galériu (7)
Šmajda dostal miestenku na budúcoročnú Eurovíziu.

BRATISLAVA - Reprezentant je už vybratý! Slovensko opäť neorganizuje televízne hľadanie interpreta, ktorý vycestuje na Eurovision Song Contest 2012. Topky.sk zistili, že RTVS vyšle na pesničkovú súťaž superstaristu Mira Šmajdu (22). Jeho skladba je vraj taká výrazná, že sa na ňu nedá zabudnúť.

Bez televíznej šou! Slováci si opäť nebudú môcť zvoliť speváka, ktorý sa zúčastní Eurovízie. RTVS si vzala výber súťažnej pesničky na svoje plecia. Prekvapujúco im ako najideálnejší kandidát prišiel superstarista Miro Šmajda.

Zisťovali sme, prečo nás bude reprezentovať práve on. „Pretože veríme jeho potenciálu a tomu, že sa dokáže dostatočne dôrazne odlíšiť od speváckej konkurencie. Jeho skladba, ktorej demoverziu sme už počuli, patrí do kategórie, na ktoré sa len tak ľahko nezabudne,” povedal nám s úsmevom riaditeľ sekcie televízneho programu Andrej Miklánek.

Podľa jeho slov zaujal blonďavý rocker už aj pri predchádzajúcom ročníku. Okrem kvalitnej pesničky však musí mať slovenský vyslanec aj ďalší výrazný predpoklad. A tým sú peňažné prostriedky! Samotné RTVS totiž reprezentantovi nezaplatí nič. „Šmajda si hradí svoje náklady sám. Bude to ten istý model ako s Twiins,” potvrdil nám hovorca Richard Šümeghy. Kvôli takejto finančnej náročnosti si, bohužiaľ, mnohí interpreti a skladatelia pesničkovú súťaž radšej nechajú ujsť a do výberového konania sa ani neprihlásia.

Eurovision Song Contest 2012 sa uskutoční v azerbajdžanskom hlavnom meste Baku. Ide o 57-my ročník a bude sa konať 22 - 26 mája. Tento rok v Düsseldorfe vyhralo práve azerbajdžanské duo Ell/Nikki s piesňou Running Scared.

VIDEO: Víťazi Eurovision Song Contest 2011.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu