Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Malchárek v ohrození života: Utekal z horiaceho auta!

Jirko Malchárek v ohrození života - utekal z horiaceho auta. Zobraziť galériu (9)
Jirko Malchárek v ohrození života - utekal z horiaceho auta.

ORECHOVÁ POTÔŇ/BRATISLAVA - Išlo do tuhého! Bývalý automobilový jazdec Jirko Malchárek (45) si počas uplynulého víkendu zaspomínal na staré časy. Zúčastnil sa totiž Veľkej ceny Slovenska, kde si zmeral sily s ostatnými profíkmi. Žiaľ, na podujatie nebude spomínať v dobrom. Jeho auto z ničoho nič vzbĺklo. Nechýbalo veľa a preteky mohli skončiť tragicky.

Podnikateľ Jirko Malchárek sa počas uplynulého víkendu zúčastnil Veľkej ceny SR na okruhu Slovakia ring v Orechovej Potôni. Diváci ho tak po dlhej dobe mohli vidieť opäť jazdiť medzi európskou špičkou.

Sobotňajšie preteky však mali pre bývalého ministra hospodárstva trpkú príchuť. Počas prestávky v boxoch mu začali z auta šľahať plamene. A to vo chvíli, keď ho za volantom vystriedal v jazde tímový kolega z tej istej stajne. Po tom, čo si pilot sadol do vozidla, sa k nemu Jirko zvonku zohol, aby mu pomohol pripútať sa. Netušil pritom, že s vozom niečo nie je v poriadku.

„Počas tankovania vzbĺkol benzín, praskla tam hadička. Mal som helmu, takže som oheň najskôr ani nevidel. Po chvíli som však pocítil teplo. Potom som zbadal, že z auta šľahajú plamene,priblížil topkám krušné chvíle Malchárek. Inštinktívne potom odskočil od auta. V hlave mu pritom vírilo jediné: Ježiš, je tam sto litrov benzínu.“ 

Plamene sa našťastie podarilo po chvíli zneškodniť pomocou hasiacich prístrojov. Malchárkov kolega teda pokračoval ďalej v jazde. „Mal sťažené podmienky, pretože v kokpite bol ešte dym,vysvetlil Jirko, ktorý sa v minulosti s podobnými kolíziami stretol. „Hoci som to už zažil, na horiace auto sa nedá zvyknúť. Oheň je asi to najhoršie, čo môže byť. Mohlo to dopadnúť veľmi zle,“ uzavrel tému drámy na okruhu pretekár. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu