Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Hanba na dve zimy: Zmyslov zbavená žena "umravňuje" dieťa v uliciach Prahy!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

PRAHA - Bolo to naozaj nutné?! Slabé "pľasnutie po zadku" ako trest ešte žiadnemu dieťaťu neublížilo. To, čo však s malým chlapčekom predviedla žena na ulici v Prahe, má od výchovnej "bitky" poriadne ďaleko. Pri pohľade na šokujúce zábery, ktoré sa podarilo zachytiť nášmu čitateľovi, zabolí srdce snáď každú milujúcu mamičku.

Vaše tipy

V sobotu krátko po 15-tej kráča po chodníku v pražskej štvrti Holšovice žena ruka v ruke s malým blonďavým chlapčekom. Nič nenasvedčuje tomu, že už o pár chvíľ sa okoloidúcim naskytne pohľad na scénku, ktorej sa desí každá milujúca matka. Dieťatku najprv podáva rožok z nákupu, no vzápätí ho strháva na zem a kmáše ním ako s handrovou bábkou.

Chlapček ostane ležať na zemi a spustí srdcervúci plač. Ten však ženou ani nehne a necháva ho napospas ulice len pár metrov od frekventovanej cesty. Okoloidúci si dieťa ležiace na zemi nevšímajú, ba dokonca sa mu aj posmievajú. "Ľudia chodili okolo, dokonca sa tam zastavila jedna mamička s kočíkom, ale nikto nič. Dve ženy šli okolo decka a ešte sa aj začali smiať," opísal čitateľ, ktorému sa všetko podarilo zachytiť na videu.

VIDEO Hanba na dve
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Žena, ktorá je pravdepodobne chlapcovou matkou, sa k nemu po pár minútach vráti a skôr, ako ho odvlečie preč, mu zvýšeným hlasom vysvetľuje, ako sa má správať. S chlapcom odkráča späť domov, no ešte pred vchodom mu uštedrí pár poriadnych rán na zadok. Tvrdohlavé dieťa si opäť ľahne na zem a odmieta vstať. To už však žena stratí všetku trpezlivosť a chlapca odtiahne za ruku dnu.

Zostrihané video zachytávajúce "výchovu" na ulici, ktoré nám čitateľ zaslal do redakcie, si už na internete vyžiadalo niekoľko kritických reakcií matiek. "Tiež som matka a mám tvrdohlavé dieťa, ale ešte nikdy sa mi o zem nehodila. Všetko sa dá vyriešiť aj normálne, zjavne táto osoba má nejaký komplex. Otras! Vychovať by mali ju a nie ona dieťa!" znie jedna z nich.

VIDEO Hanba na dve
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Detská psychologička radí: Násilie nie je riešením

Poburujúce video očami detskej psychologičky Daniely Bolgáčovej:

Dieťa, ktoré sa na videu nachádza, sa vekovo pohybuje okolo 3 rokov. Nachádza sa vo vývojovom období vzdoru, seba presadzovania a uvedomovania si seba ako osobnosť, i keď v malej miere, ale predsa. Je ťažko hodnotiť, ako k sporu dotyčnej ženy a dieťaťa prišlo, ale je evidentné, že možno matka alebo vychovávateľka danú situáciu absolútne nezvládla. Dieťa sa snaží za každú cenu na seba upútať, čo sa mu aj podarilo. Pokiaľ sa niečo podobné stane, je na dospelom ako to všetko spracuje. Nevyhnutná je trpezlivosť, dohováranie a spoločné riešenie ešte v čase, keď to dieťa nie je v afekte. Bitka a násilné správanie dospelého u dieťaťa spôsobilo prebranie negatívnej energie a napätia na seba, čo sa môže u neho neskôr prejaviť tam, kde to najmenej čakáme, napr. v kolektíve detí. Dôležité je podoknúť, aj možnosť, že dieťa nie je správne výchovne vedené, alebo je tam iný problém, ktorý je nutný riešiť odborne a nie násilím. 

Pražanka mláti dieťa na ulici

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu