Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prsnatá aktivistka na VIDEU zneuctila Ježiška: Nápisom na hrudi pobúrila aj Vatikán!

Aktivistka kričala na celé námestie! Zobraziť galériu (11)
Aktivistka kričala na celé námestie! (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Členka ukrajinskej feministickej skupiny Femen Iana Ždanovová vnikla do betlehemských jasličiek na vatikánskom Námestí svätého Petra a uchmatla odtiaľ sošku novonarodeného Ježiška. Polícia ju okamžite zatkla.

Ako uviedla skupina Femen International na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook, ukrajinská aktivistka Ždanovová uskutočnila 25. decembra, na 1. sviatok vianočný, protest voči postoju Vatikánu proti interrupciám. 

Prsnatá aktivistka na VIDEU
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: YouTube)

Aktivistka kričala heslo „Boh je žena!", ktoré mala napísané aj na svojej obnaženej hrudi, keď prenikla cez zátarasu a uchmatla sošku z jasličiek. Potom ju polícia prenasledovala a zatkla.

Členku Femenu zatkli, keď
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi uviedol, že Ždanovovú okamžite zatkli „za pohŕdanie, nemravné správanie a krádež“. Stále ju však zadržiavajú na policajnej stanici, pretože ju čaká vypočúvanie policajným sudcom. 

Ide dosiaľ o najostrejšiu reakciu Vatikánu proti aktivistkám z Femenu. Sú známe protestmi proti rôznym politickým a spoločenským javom, pričom využívajú svoje obnažené telá. V minulosti podnikli už množstvo podobných protestných akcií na Námestí svätého Petra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu