Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cigánski diabli na Bratislavskom hrade: Vyjadrenie hlavného organizátora k posunutému začiatku

Cigánski diabli PR článok
Cigánski diabli (Zdroj: PR)

Nepriaznivé poveternostné podmienky prinútili organizátorov víkendovej oslavy 10. výročia Cigánskych diablov na Bratislavskom hrade posunúť štart podujatia o hodinu neskôr. Aj napriek značnej hrozbe zrušenia koncertu doslova pár minút pred jeho začiatkom, preukázal celý organizačný tím vysokú profesionalitu, a najmä vďaka ich snahe si mohli všetci návštevníci vychutnať nezabudnuteľné vystúpenie nielen Cigánskych diablov, ale aj Lucie Bílej a Roba Grigorova.

Hlavný organizátor, spoločnosť Rebuy Stars, ozrejmil celý priebeh udalostí vo svojom oficiálnom vyjadrení:

V súvislosti so vzniknutými komplikáciami, ktoré sa vyskytli v rámci víkendového podujatia 10. výročie Cigánskych diablov na Bratislavskom hrade, by sme sa ako hlavný organizátor koncertu radi k daným skutočnostiam vyjadrili.

Riziko spojené najmä s extrémnymi a náhlymi zmenami počasia v letnom období býva neovplyvniteľnou súčasťou open-air akcií, tak ako to bolo aj v tomto prípade. Počas celého týždňa sme pozorne monitorovali predpovede SHMÚ. Avšak vzhľadom na nečakaný extrémne silný vietor, ktorý sa prehnal priestormi západnej terasy Bratislavského hradu okolo 18:00 hodiny sme boli nútení posunúť začiatok koncertu o hodinu neskôr. Nárazová rýchlosť vetra v určitých okamihoch dosahovala hraničné hodnoty, pri ktorých bolo podľa slov staviteľa pódia nemožné toto pódium bezpečne prevádzkovať. Bezpečnosť a ochrana nielen všetkých návštevníkov, ale aj personálu a účinkujúcich bola pre nás v danom okamihu najvyššou prioritou. V tomto momente sme považovali za najsprávnejšie rozhodnutie počkať na zlepšenie počasia a posunúť plánovaný začiatok koncertu a s tým aj súvisiace otvorenie brán.

Ihneď po znížení veternej hrozby sa náš organizačný tím pustil do rekonštrukcie „rozfúkaného“ priestoru – upratovania rozhádzaných stoličiek, zničených stánkov, upevňovania techniky a plachiet. Vietor mal za následok aj pomiešanie jednotlivých stoličiek, čím vznikli komplikácie ohľadom sedenia. 

Všetky kroky, ktoré sme uskutočnili smerovali predovšetkým k Vašej bezpečnosti a spokojnosti, a taktiež k začatiu celého podujatia, ktoré bolo vysoko ohrozené. Na jednej strane nás mrzia negatívne reakcie, ktoré berieme v danom okamihu ako z časti opodstatnené, na strane druhej sme nesmierne radi, že aj napriek spôsobeným komplikáciám a nepriaznivému počasiu sa podujatie uskutočnilo a Vy ste si mohli vychutnať bohatý kultúrny zážitok.  Taktiež pevne veríme, že sa spoločne vidíme pri ďalších výnimočných akciách, ktoré pre Vás ešte tento rok organizujeme.

Spoločnosť Rebuy Stars 

- Reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu