Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

EXKLUZÍVNE Prekvapenie je tu, ďalšia žena vo vláde bude zo SNS: Toto je nová ministerka školstva!

Helena Poláková Zobraziť galériu (3)
Helena Poláková

BRATISLAVA – Na verejnosť za posledný týždeň prenikajú rôzne mená, ktoré majú obsadiť posty v novej vláde. Topkám sa však podarilo zistiť, že médiá sa do personálneho obsadenia rezortu školstva veľmi netrafili. Exkluzívne prinášame informáciu o tom, že to bude ďalšia žena v novom kabinete Roberta Fica. A bude zo SNS!

Podľa našich zistení sa šéfkou rezortu školstva stane Helena Poláková zo Svätého Jura, ktorá kandidovala za Slovenskú národnú stranu ako číslo 34. Vedúca okresnej organizácie strany v Pezinku môže byť pre verejnosť prekvapením. Nám sa podarilo zistiť, že pracuje na ministerstve školstva ako hlavný štátny radca na sekcii Vysokých škôl, vedy a výskumu. Predtým pôsobila na Paneurópskej vysokej škole ako vedúca PR a marketingu.

Z minulosti si ju môže verejnosť pamätať ako hovorkyňu Združenia miest a obcí ZMOS a začínala aj ako novinárka v Slovenskom rozhlase a neskôr Rádiu Twist.

Strana nám potvrdila, že Poláková bola hlavným kandidátom, na ktorom sa dohodli ešte cez víkend v Malinove. „Áno, pani Poláková je nominovaná na tento post,“ potvrdila nám tlačová tajomníčka SNS Zuzana Kohútková.

Poláková nám potvrdila, že ju strana nominovala, ale konkrétnejšie informácie poskytne až vtedy, keď sa potvrdí, že bude novou ministerkou. „Zatiaľ je to v hypotetickej rovine, ale v každom prípade si vážim nomináciu SNS a pána predsedu,“ povedala Topkám. A čo by mali byť jej priority v rezorte, na ktorý sa upriamujú oči verejnosti? „Naplniť programové vyhlásenie vlády. Ale určite si každý učiteľ zaslúži viac,“ dodala

EXKLUZÍVNE Prekvapenie je tu,
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: Ministerstvo školstvaSNSHelena Poláková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu