Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prezident Kiska na adresu školstva: Musí byť prioritou našej krajiny

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

POPRAD – Prezident SR Andrej Kiska na celoslovenskej konferencii učiteľov v Poprade s názvom Učíme pre život dnes zdôraznil, že školstvo je pre Slovensko dôležité. To, aké ho máme, tak od toho podľa neho závisí budúcnosť republiky. Konferencia učiteľov je trojdňová, koná sa v dňoch 18. až 20. marca už šiesty rok po sebe.

"Je určená pre učiteľov z celého Slovenska, sú tu aj riaditelia škôl. Jej cieľom je sieťovanie inovatívnych učiteľov a hľadanie nových metód vyučovania," priblížil organizátor konferencie a zároveň riaditeľ neziskovej organizácie Indícia Peter Halák. Na konferencii sa zúčastňuje 372 pedagógov z celej republiky. "Počas troch dní odznie viac ako sto príspevkov na rôzne pedagogické a edukačné témy z rôznych odborov vzdelávania," doplnil. 

Podľa jeho ďalších slov v Poprade sa zišli najmä pedagógovia, ktorí majú záujem hľadať nové možnosti vzdelávania. "Sú tu predovšetkým učitelia zo základných škôl, ale aj pedagógovia zo stredných škôl či slovenských univerzít či učitelia z materských škôl a neziskových organizácií," vymenoval.

Podporu učiteľom prišiel dnes dopoludnia vyjadriť prezident SR Andrej Kiska. "Školstvo musí byť prioritou novej vlády. Rovnako ako vy, tak aj ja s napätím čakám, kto bude novým ministrom školstva," uviedol s tým, že školstvo je pre republiku nesmierne dôležité. "Aké máme školstvo, taká je budúcnosť našej krajiny. Deti, ktoré dnes sedia v školách budú raz riaditelia, inžinieri a o tom, akí ľudia z nich vyrastú, tak o tom rozhodujú učitelia. Práve oni majú možnosť ovplyvniť ich budúcnosť," apeloval na učiteľov. 

Prezident zdôraznil, že problémom školstva na Slovensku je, že ľudia v spoločnosti stratili úctu k vzdelávaniu. "Nevážime si vzdelanie, nevážime si úctu k učiteľom. Mladí ľudia nechcú byť učiteľmi, preto musíme spraviť všetko pre to, aby sa stalo školstvo opäť dôležitým," dodal Kiska.

Viac o téme: ŠkolstvoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu