Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico: Ak nezískam dostatočnú podporu, zvážim ďalšie pôsobenie v politike!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico zváži svoje ďalšie pôsobenie v politike, ak v druhom kole prezidentských volieb nezíska dostatočnú podporu svojich voličov.

"Ak z akýchkoľvek dôvodov nezískam vo voľbách dostatočnú podporu svojich voličov, teda členov alebo sympatizantov Smeru-SD, zvážim svoje ďalšie pôsobenie v politike," povedal v nedeľu Fico na pracovnom stretnutí s primátormi a starostami, zvolenými za Smer-SD a tiež politickými štruktúrami strany, ktoré bolo v Banskej Bystrici.

Vyjadrenie Roberta Fica sprostredkovali viacerí účastníci dnešného stretnutia. Hovorkyňa strany Monika Počátková to však nechcela komentovať. "Vo všeobecnosti nekomentujeme obsah pracovných rokovaní strany Smer-SD," povedala Počátková.

Ficovo vyjadrenie považuje politológ za výraz zdesenia

Výrok Roberta Fica, že zváži svoje ďalšie pôsobenie v politike, ak v druhom kole prezidentských volieb nezíska dostatočnú podporu svojich voličov, považuje politológ Miroslav Kusý za výraz Ficovho zdesenia z aktuálnej situácie.

Fico svoj výrok podľa zdrojov predniesol na pracovnom stretnutí s primátormi a starostami, zvolenými za Smer-SD a tiež politickými štruktúrami strany, ktoré bolo v Banskej Bystrici - agentúre to potvrdili viacerí účastníci podujatia.

Stretnutie bolo potom, ako Fico absolvoval ďalší televízny duel s protikandidátom v druhom kole volieb nového prezidenta Andrejom Kiskom. Podľa Kusého v ňom Fico pohorel. "On teraz zvažuje, čo ďalej. Zostať premiérom, ktorý bol porazený v prezidentských voľbách by bolo pre neho potupné," uviedol Kusý. Politológ si myslí, že Fico vyslovil tieto slová na mobilizáciu voličov, lebo ide o všetko. Podľa Kusého by mali navodiť dojem "ak ma nepodporíte, odídem a dôjde ku katastrofe".

Politológ a šéf prieskumnej agentúry Polis Slovakia Ján Baránek vidí vo Ficovom výroku aj istý náznak sebareflexie. "Ale aj prípadného znechutenia, lebo keby časť voličov Smeru nevolila Fica, ale Kisku, tak by to bol signál, že medzi voličmi Smeru dochádza k vážnejším presunom a sklamaniu," dodal Baránek.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu