Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zúfalý Porošenko: Lídrovi radikálov ponúkol miesto na ministerstve za protislužbu

Dmytro Jaroš Zobraziť galériu (2)
Dmytro Jaroš (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Líder ukrajinského radikálneho hnutia Pravý sektor Dmytro Jaroš dostal od prezidenta Petra Porošenka ponuku na bližšie nešpecifikovaný post na ministerstve obrany, a to výmenou za včlenenie dobrovoľníckych práporov jeho hnutia do ukrajinských ozbrojených síl. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ukrajinské médiá, ktoré citovali poradcu tamojšieho rezortu vnútra Antona Geraščenka.

"Môžem potvrdiť, že Dmytro Jaroš dostal od prezidenta ponuku, aby sa ujal funkcie na ministerstve obrany. Osobne by som privítal, ak by Jaroš začal pracovať vo verejnom sektore," povedal Geraščenko vo štvrtok večer pre ukrajinskú stanicu 5. Kanal.

Jaroš, ktorý utrpel v januári zranenie počas bojov v Donecku, musí ešte potvrdiť, či prijme návrh ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, hoci podľa ukrajinských médií bolo o jeho vymenovaní už vopred rozhodnuté.

Zámery na integráciu krajne pravicových práporov do ukrajinskej armády, zamerané na zníženie rizika politickej destabilizácie v Kyjeve, sa stali predmetom kritiky odborníkov, podľa ktorých táto iniciatíva povedie k radikalizácii ozbrojených síl.

Ruský najvyšší súd vlani v novembri vyhlásil Pravý sektor za extrémistickú organizáciu a zakázal jej aktivity na území Ruskej federácie. Predtým, v máji minulého roka, ruské úrady vydali na Jaroša zatykač vo veci podnecovania terorizmu a skutkov jeho organizácie v prvej čečenskej vojne proti ruskej armáde.

Zúfalý Porošenko: Lídrovi radikálov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu