Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ukrajinská armáda údajne zabíja pod značkou OSN: Rusi zverejnili VIDEO!

NEW YORK - OSN začala preverovať medializované informácie, že ukrajinská armáda do operácií v Kramatorsku na východe krajiny nasadila vrtuľníky, na ktorých bola neoprávnene použitá symbolika OSN.

Ak sa tieto informácie potvrdia, pôjde o vážne porušenie medzinárodných zmlúv, upozornila agentúra ITAR-TASS, ktorá sa vo svojej správe odvoláva na tlačovú službu OSN.

Newyorské oddelenie OSN pre operácie na zachovanie mieru uviedlo, že krajiny, ktoré sa podieľali na mierových operáciách OSN, musia techniku nasadenú v službách OSN zbaviť symboliky OSN ihneď po návrate z misie do vlasti.

ITAR-TASS uviedla, že počas vládnej protiteroristickej operácie v Kramatorsku nad mestom vykonávali lety najmenej tri vrtuľníky bielej farby s logom a nápismi OSN. Podľa dostupných informácií šlo o tri bojové vrtuľníky Mi-24 a jeden transportný Mi-8. Videozáznam letu jednej z helikoptér sa objavil aj na YouTube.

Ruská agentúra pripomenula, že vrtuľníky ukrajinskej armády sa zúčastnili na viacerých mierových misiách OSN, vrátane Konžskej demokratickej republiky.    

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu