Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chlapec (8) si zaslúži všetok obdiv: Neuveríte, čo urobil pre postihnutého brata

Noah pred sebou tlačí Lucasa Zobraziť galériu (5)
Noah pred sebou tlačí Lucasa (Zdroj: FB)

BOISE - Bez bračeka ani na krok. Noah (8) nechcel nechať doma postihnutého Lucasa (6) a zobral ho na triatlon. Háčik je v tom, že Lucas trpí ťažkou chorobou. Nemôže sa hýbať, jesť a ani rozprávať. Napriek tomu celú trasu absolvovali spolu ako správni bratia.

Veľký čin veľkého brata sa uskutočnil počas triatlonu. Malý Noah nechcel ísť na detský triatlon bez svojho brata Lucasa. Nevedel strpieť, že bude doma, zatiaľ čo on bude pretekať. "Celá miestnosť sa rozžiari, keď do nej vstúpi Noah. Vždy mi prinesie úsmev na tvár ich veľká láska," povedal ich otec pre televíziu KTVB.

Cez vodu ho prepravil v člne
Zobraziť galériu (5)
Cez vodu ho prepravil v člne  (Zdroj: FB)

Noah podľa vlastných slov má veľmi rád svojho brata. Bez neho nechce ísť ani na krok, preto sa rozhodol zobrať ho na fyzicky náročnú súťaž. Trénovali na to tri mesiace. Keď utekal, ťahal brata v kočíku. Pri plávaní použili nafukovací čln.

Námaha sa vyplatila. Keď prenášal brata cez cieľovú pásku, dav doslova šalel. Diváci ich zahrnuli obrovským potleskom. Preteky pozostávajúce z 200 metrov plávania, takmer 5 kilometrov na bicykli a 1,6 kilometra behu.

Chlapec (8) si zaslúži
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB)

"Bolo to naozaj veľmi vzrušujúce pozerať sa na nich. Ako rodičia sme boli trochu nervózni, ale obidvaja boli úžasní a sme na nich právom hrdí," povedala ich mama Alissa, ktorej celé tehotenstvo prebehlo bezproblémovo.

Prvé podozrenie sa objavilo až po 3 mesiacoch po pôrode, kedy Lucas dlhé hodiny plakal. Následné testy potvrdili výskyt ťažkej choroby. Rodičia preto zorganizovali projekt Lucas House, charitatívnu organizáciu, ktorá má pomáhať rodičom s podobnými prípadmi.

Chlapec (8) si zaslúži
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu