Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Srdcervúci príbeh, ktorý zmení váš pohľad na marihuanu: Tare (9) zachránila život!

Cheri O'Connellová s dcérkou Tarou konečne prežívajú život naplno. Zobraziť galériu (2)
Cheri O'Connellová s dcérkou Tarou konečne prežívajú život naplno. (Zdroj: News Limited)

SYDNEY - Lekárska marihuana nielen zjemňuje účinky chemoterapie, ako si väčšina ľudí myslí, ale dokáže zachrániť aj veľa životov. Cheri O'Connellová zverejnila neuveriteľný príbeh svojej dcérky trpiacej epilepsiou, ktorá je v štádiu zvanom Dravetovej syndróm smrteľná. Po tom, ako začala svojej dcére podávať špeciálne upravenú marihuanu, začala opäť chodiť a už vyše roka nemala jediný záchvat.

Malá Tara O'Connellová mávala 200 záchvatov denne a lekári tvrdili, že sa nedožije svojich deviatich narodenín. Tie oslávila minulý piatok. Keď Tarinej matke Cheri austrálski lekári oznámili, že si má zobrať dcéru domov a „milovať ju, kým môže“, nevedela sa s tým zmieriť.

Kvapka tinktúry, ktorá sa umiestni pod jazyk, vyrobená s nízkym obsahom THC, čo je hlavná psychoaktívna zložka marihuany, zmenila Tare a celej rodine život.

Tara používala invalidný vozík, lebo už nevedela chodiť, no teraz opäť používa nohy, rozpráva alebo číta. To všetko sú činnosti, ktoré už nikdy nemala robiť. Cheri dáva tinktúru aj synovi Seanovi (12), ktorý má menej závažnú formu epilepsie. Odvtedy žije takisto bez záchvatov.

 Malá Tara O'Connellová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: News Limited)

Matka troch detí sa rozhodla bojovať za legalizáciu konope pre nevyliečiteľne chorých: „Ja osobne viem o 13 deťoch, ktoré v minulom roku zomreli kvôli epilepsii.“ Špeciálna lekárska marihuana by mohla pomôcť deťom, ktoré trápia choroby ako rakovina, roztrúsená skleróza, Crohnova choroba, Parkinsonova choroba a iné chronické bolesti alebo poúrazové poruchy. Austrálska vláda sa už začala zaoberať návrhmi tisícok rodičov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu