Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Spevák Maťo Ďurinda tvárou kampane SNS: Slota po voľbách odíde z politiky!

Maťo Ďurinda
Maťo Ďurinda

BRATISLAVA – SNS sa vo svojej kampani zásobila prominentnými tvárami! Okrem kandidujúceho hokejistu Mareka Urama sa do predvolebného boja národniarov zapojila Superstaristka Barbora Balúchová a prekvapil aj hudobník Maťo Ďurinda. Toho v SNS presvedčili, že podporia domácu hudobnú scénu a že Ján Slota odíde z politiky. Informoval o tom denník SME.

Ďurindu, ktorého skladba Dnes znie v predvolebnom spote SNS, oslovil návrh tejto strany. Národniari totiž chcú podporiť domácu hudbu všetkých žánrov a priniesť nový zákon o sponzoringu. „Na Slovensku existuje strašne veľa kvalitných muzikantov, ktorí majú červenú a majú stop. Snažia sa, nahrávajú, ale všetko je odmietané,“ povedal v rozhovore.

Zároveň si myslí, že Ján Slota po voľbách odíde z politiky. Mal mu to povedať volebný manažér strany Marek Massay a odvolával sa aj na tlačovú konferenciu, na ktorej šéf národniarov predstavil kandidátku strany. „Verejne to povedal. A dá sa to overiť. Odovzdával štafetové kolíky novej generácii a verejne vyhlásil, že po voľbách odchádza z parlamentu. Verím tejto mladej generácii,“ vysvetlil.

Ďurinda sa so žiadnym z čelných predstaviteľov SNS doposiaľ nestretol, mladým politikom z SNS však verí. O spolupráci ho presvedčil volebný manažér, ktorý mladú generáciu SNS vykreslil ako inteligentných ľudí s vysokými školami. Slotovo správanie mu pritom nebolo vždy po vôli. „Keby som ho osobne stretol, povedal by som, že sa mi nepáčilo, že vynadal policajtke v parlamente, ktorá robila svoju prácu. Povedal by som mu, že by sa mal dodatočne ospravedlniť,“ priznal.

SNS však nebola jedinou stranou, ktorá hudobníka oslovila. Dostal aj ďalšie ponuky hrať na mítingoch, tie odmietol kvôli rodine – doma má len niekoľkodňové dieťa. Nechcel konkretizovať, ktorá z političiek mu ponúkla kandidatúru v strane. Išlo však buď o stranu Robíme to pre deti – SF Zuzany Martinákovej alebo o stranu Národ a spravodlivosť Anny Belousovovej.

V minulosti Ďurinda robil kampaň aj Vladimírovi Mečiarovi, ktorého myšlienky mu boli v tej dobe sympatické. „Na Mečiara mám veľmi kritický názor. V danej dobe mal určité myšlienky, ktoré mi boli sympatické a mohol sa stať obľúbeným lídrom u väčšiny obyvateľstva Slovenska. Žiaľ, jeho veľké politické prešľapy viedli k tomu, že sa sám pochoval,“ uzavrel.


 

Prečítajte si viac o skupine Tublatanka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu