Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pavol Demitra (†36) a jeho osudové číslo 38: Celý život nosil na sebe dátum úmrtia

Na Paľovom reprezentačnom drese svietilo číslo 38
Na Paľovom reprezentačnom drese svietilo číslo 38

BRATISLAVA - Náhoda alebo osud? Pri pohľade na matematickú kombináciu čísel včerajšieho dátumu, kedy zomrel slovenský hokejista Pavol Demitra, behá mráz po chrbte.

Súčtom číslic 7, 9, 20, 1 a 1, ktoré tvoria spomínaný dátum, sa totiž dopracujeme k číslu 38. Práve to zdobilo Demitrov dres počas pôsobenia v slovenskej reprezentácii. Tak ako je napríklad Miro Šatan spájaný s osemnástkou, k Paľovi patrila povestná tridsaťosmička, s ktorou hrával už od detstva.

Ďalším zarážajúcim faktom je to, že zápas, na ktorý hokejisti tímu Lokomotiv Jaroslavľ cestovali, sa mal pôvodne hrať v domácom prostredí. Podľa portálu izvestia.ru ho však preložili na súperovu pôdu, pretože sa v Jaroslavli v dňoch 7. až 8. septembra malo konať politické fórum pod záštitou ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva.

Pavol Demitra zahynul počas leteckej tragédie, ku ktorej došlo v stredu poobede. Lietadlo sa krátko po štarte zrútilo a v jeho troskách zahynuli aj Demitrovi spoluhráči a členovia realizačného tímu. Prežiť mala len jedna osoba - člen posádky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu