Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najlepším priateľom nórskeho vraha bol údajne Maďar

Breivik má na svedomí život 93 ľudí Zobraziť galériu (2)
Breivik má na svedomí život 93 ľudí

BUDAPEŠŤ – Najlepším priateľom Andersa Behringa Breivika obvineného z dvojitého útoku v Nórsku, ktorý si vyžiadal najmenej 93 obetí, bol údajne Maďar. Breivik navštívil aj Budapešť a poznal maďarské extrémne pravicové organizácie, napísal dnes maďarský server hvg.hu.

Podľa informácií servera najlepším priateľom Breivika bol Maďar s krstným menom Peter, ktorého rodičia sa do škandinávskej krajiny vysťahovali z Podkarpatskej Rusi. Peter teraz pracuje údajne ako lodný kapitán v Spojených štátoch.

Nórovi, ktorý navštívil Budapešť, kde oslávili 30. narodeniny maďarského priateľa, sa maďarské hlavné mesto veľmi páčilo, dvojica oslavovala v budínskych kluboch.

Maďarský server tvrdí, že existujú dokumenty, ktoré dokazujú, že Breivik poznal maďarské extrémne pravicové organizácie, medzi nimi Stranu maďarskej spravodlivosti a života (MIÉP), Hnutie za lepšie Maďarsko-Jobbik a Mládežnícke hnutie 64 žúp.

Breivik, ktorý podľa svojich slov chcel útokmi v mládežníckom tábore na ostrove Utöya a v metropole Oslo "zmeniť spoločnosť", zabil 93 ľudí. Počet obetí však ešte môže stúpnuť, pretože nezvestní sú štyria či piati ľudia z ostrova a polícia prehľadáva aj trosky budov v centre metropoly vrátane vládnych úradov.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu