Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ficov Smer obdivuje diktatúru v Bielorusku!?

Predseda Smeru Robert Fico
Predseda Smeru Robert Fico

BRATISLAVA - SMER našiel vzor svojej tretej cesty. Zarážajúce je, že sa ňou stala diktatúra v Bielorusku. Strana Roberta Fica má, zdá sa, k štýlu vládnutia bieloruského prezidenta Lukašenka blízko.

Vo svojich novinách dokonca predstavila krutý režim ako tretiu cestu, ktorá je možno hodná nasledovania. Okrem toho sa predseda Smeru Robert Fico zúčastnil na recepcii bieloruskej ambasády. Informoval o tom denník Sme. Na oslave sa okrem Fica zúčastnili aj poslanci KSS. V júlovom čísle straníckych novín vyšiel rozhovor s bieloruským veľvyslancom na Slovensku Valerijom Voroneckým. Interview viedol redaktor Dušan Petrák, ktorý obvinil "súčasnú slovenskú propagandu", že pomery v Bielorusku zámerne zveličuje a svojimi informáciami zavádza verejnú mienku.

Rozhovor ukončil redaktor dôvetkom o ceste transformácie Bieloruska, ktorú propaganda odsúdila na cestu smerujúcu do záhuby. On ju však obhajuje tým, či "práve toto nie je tá tretia cesta, o ktorej sa toľko hovorí a ktorú vraj ešte nikto nenašiel". Európska diplomacia pokladá režim prezidenta Lukašenka za nedemokratický, americký prezident George W. Bush označil Bielorusko za poslednú diktatúru v Európe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu