Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Cuper a dva deci orešanského k referendu

Ján Cuper
Ján Cuper

BRATISLAVA - Bývalý poslanec HZDS Ján Cuper je hlavným účinkujúcim klipu, ktorý sa objavil na youtube v sekcii SaS. Sloboda a Solidarita potvrdila, že ním štartuje kampaň ku septembrovému referendu.

V spote strana použila zábery poslanca, ktorý v novembri 2005 spôsobil dopravnú nehodu v Modre, chránila ho však imunita. Reportáž vtedy priniesla televízia Markíza, z ktorej pochádzajú zábery.

"Naozaj je to v poriadku?," komentuje hlas autentické zábery z reportáže. Cuper na nich najprv popieral, že by čokoľvek pil. Potom pripustil, že si dal "dva deci orešanského".

Krvná skúška podľa polície ukázala vyše dve promile alkoholu. Policajti zadržali poslancovi vodičský preukaz, kedže však mal imunitu, museli mu ho vrátiť.

SaS chce v jednej z referendových otázok zrušiť práve priestupkovú imunitu poslancov, ktorá pred piatimi rokmi zachránila aj Cupera.

"Cieľom videa je upozorniť na najvypuklejšie a najviac medializované prípady zneužívania imunity. Sme presvedčení, že neexistuje žiadny dôvod, prečo by poslanci mali mať takéto výhody," vyjadrila sa hovorkyňa SaS Veronika Gallisová.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu