Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dážď opäť zdvihol hladiny riek na severnom Slovensku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Vytrvalý dážď opäť zdvihol hladiny potokov a riek na severe Slovenska, voda však zatiaľ väčšie problémy nespôsobila. Hasiči mali niekoľko výjazdov k popadaným stromom a k zatopeným pivniciam. Dnes o tom informoval riadiaci dôstojník krajského hasičského riaditeľstva v Žiline Milan Rebroš. Veľká voda tento rok viackrát komplikovala život vo veľkej časti Slovenska.

"Mali sme čerpanie vody a popadané stromy - zásahy, ktoré spôsobila prietrž mračien. Ohrozenie životov sme nezaznamenali," poznamenal Rebroš. Korytá riek budú podľa neho zrejme však ešte stúpať, keďže na severe Slovenska naďalej výdatne prší. Meteorológovia očakávajú daždivé počasie aj v najbližších dňoch.

Voda výrazne stúpla v potokoch a riekach v obciach Čadca, Žilina, Martin či Tvrdošín. Obec Nová Bystrica pri Čadci podľa Rebroša vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity, v Martine platí druhý stupeň.

Záplavy tento rok postihli viaceré oblasti Slovenska. Naposledy ľudia s veľkou vodou bojovali v polovici augusta na Hornej Nitre. Najviac boli postihnuté mestá Handlová a Prievidza. Najničivejšie však boli záplavy na prelome mája a júna. Škody na majetku dosiahli približne 700 miliónov eur, povodne si vyžiadali aj niekoľko obetí. Poľnohospodárom voda zničila úrodu na 250.000 hektároch polí.

Súčasná aj bývala vláda na odstraňovanie škôd vyčlenili desiatky miliónov eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu