Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na Myjave naďalej trvá stav ohrozenia

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

TRENČÍN – V Myjave naďalej platí tretí povodňový stupeň aktivity. Hovorca mesta Marek Hrin uviedol, že situácia sa už stabilizovala a obyvateľom nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo, no hladiny miestnych tokov sú stále vysoké, preto stav ohrozenia neodhlásili.

Mesto vyratúva škody a chystá sa čistiť zanesené komunikácie. Podľa výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu v regióne sa môžu vyskytnúť ďalšie búrky.

Kopaničiarskym regiónom na západe Slovenska sa v noci prehnali dve silné búrky, ktoré spôsobili lokálne záplavy. Zaplavilo cesty, festivalový areál v Trnovciach, futbalové ihrisko, pivnice, garáže a záhrady. Hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík uviedol, že v rámci kraja najvážnejšia situácia bola na Myjave, kde hasiči odstraňovali nanesené prekážky na Svacenickom potoku, ktorý sa po upchatí mosta vylial a ohrozoval ľudí. Okrem toho spolu s dobrovoľníkmi odčerpávali vodu zo zatopených priestorov rodinných domov.

Vo viacerých okresoch Trenčianskeho kraja tiež odstraňovali popadané stromy. Na Myjave bol vyhlásený III. povodňový stupeň aj pred týždňom po výdatných dažďoch, ktoré spôsobili povodne na viacerých územiach Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu