Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Košickí študenti vytvorili slovenský rekord

Do jednej internátnej izby sa vošlo až 130 študentov Zobraziť galériu (3)
Do jednej internátnej izby sa vošlo až 130 študentov

BRATISLAVA - Košickí vysokoškoláci z internátu Technickej univerzity na ulici Boženy Nemcovej vytvorili slovenský rekord. Do jednej študentskej izby, s rozmermi 4,44 x 3,4 metra, natlačili 130 ľudí. Pokus zorganizovali František Gergely a Miloš Liba pod hlavičkou neziskovej organizácie IBN.

Myšlienka sa zrodila na košickom internáte ešte koncom minulého roku. "Sedeli sme celá kopa kamarátov na jednej izbe a vtedy sa ktosi opýtal, koľko ľudí sa asi vojde do jednej študentskej izby. Obrátili sme sa na Slovenské rekordy, ktoré pripravili presné pravidlá a pustili sa do príprav spolu so študentskou radou," uviedol Gergely.

Študenti sa o rekord pokúsili dva razy. Pri prvom pokuse sa do izby vošlo "len" 94 ľudí. Organizátorom chýbali dobrovoľníci, po polhodine nasledoval druhý pokus, v ktorom sa do izby vtesnalo o 36 ľudí viac. "Akcia sa u študentov stretla s dobrým ohlasom. Sme radi, že sa nám podarilo vytvoriť rekord, ktorý potvrdil komisár zo Slovenských rekordov a odovzdal nám o tom certifikát," komentoval Liba. Zároveň dodal, že ak sa o prekonanie nepokúsi nikto iný, zorganizuje pokus o nový rekord opäť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu