Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nitra: Chrípka stále vyčíňa, prázdniny má 45 škôl a škôlok

ilustračné foto
ilustračné foto

NITRA – V Nitrianskom kraji vyhlásilo chrípkové prázdniny 24 základných, šesť stredných a 15 materských škôl. Za uplynulý týždeň hlásia lekári 16 356 akútnych respiračných ochorení, čo je nárast o 3,1 percenta oproti predošlému týždňu. Ešte minulý týždeň však bol nárast oveľa markantnejší – 11,2 percentný.

Chrípku a chrípke podobné ochorenia malo tento týždeň 4 068 ľudí, čo je pokles o 3,1 percenta. Chorobnosť na chrípku vzrástla v okrese Zlaté Moravce o 50,7 percenta, v okrese Komárno o 23,1 percenta a v okrese Nové Zámky o 6,7 percenta.

Za uplynulý týždeň pribudlo 17 potvrdených ochorení na chrípku typu A(H1N1) – päť prípadov bolo v okrese Komárno, deväť v Nitrianskom, dva v Topoľčianskom a jeden v Levickom okrese.

Ochorenia hlásilo 82 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 77 percent lekárov pre dospelých. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 407 osôb, čo predstavuje 2,5 percenta z celkového počtu hlásených ochorení, z toho bolo 52,6 percenta zápalov prínosových dutín, 25,3 percenta zápalov pľúc a 22,1 percenta zápalov stredného ucha.

Informovala o tom riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre Katarína Tináková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu