Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prvý prípad novej chrípky: v petržalskej ZŠ!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na jednej zo základných škôl v bratislavskej Petržalke potvrdili prvý prípad novej chrípky. Ide o žiaka prvého stupňa. Potvrdil to hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

"Informovali nás o tom rodičia dieťaťa, potvrdil to Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava. Príčina ochorenia je zatiaľ neznáma," povedal Andrassy. Choroba má u "maróda" mierny priebeh, ďalšie prípady novej chrípky sa na tejto škole ani vo zvyšných desiatich školských zariadeniach v pôsobnosti mestskej časti nevyskytli. Podľa Andrassyho tak zatiaľ paniku robiť netreba.

Podľa pokynu regionálneho úradu na danej škole prijali určité opatrenia. Zrušili všetky spoločenské aktivity, krúžky či hromadné školské podujatia. Výučba sa tak minimalizovala len na "bežné" vyučovanie v triedach. Vedenie základnej školy zároveň každý deň hlási vývoj chorobnosti. V súčasnosti chýba v škole viac ako 20 percent detí, podľa Andrassyho však v týchto prípadoch ide o "normálne" ochorenia. "Učitelia majú sledovať prípadné symptómy u žiakov. V piatok by sa malo rozhodnúť, ako bude vyučovanie vyzerať na budúci týždeň," doplnil hovorca.

Okrem toho na všetkých základných školách v Petržalke sa umývajú triedy a spoločné priestory pred aj po skončení vyučovania, po každej vyučovacej hodine sa triedy vetrajú. Zároveň sa pozornejšie sledujú hygienické návyky, najmä umývanie rúk teplou vodou a mydlom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu