Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Spackali akciu, pri razii si pomýlili domy!

Banskobystrický riaditeľ krajskej polície Marian Slobodník
Banskobystrický riaditeľ krajskej polície Marian Slobodník

BANSKÁ BYSTRICA - Policajtom sa podaril nezvyčajný trapas. Počas zásahu proti drogovému gangu v okolí Banskej Štiavnice si pomýlili dom a vnikli do nesprávneho objektu. Tvrdia, že oba domy sa na seba veľmi podobali.

Úspešnému zásahu banskobystrických policajtov proti výrobcom a distribútorom marihuany predchádzalo nezvyčajné „faux pas“. Muži zákona sa nepochopiteľne pomýlili a prepadli iný dom.

„Prepad sme museli urobiť veľmi rýchlo, pretože sme mali informácie, že páchatelia sa v minulosti zaujímali aj o kúpu zbraní. V prvom momente sme preto vošli do nesprávneho objektu,“ vysvetľuje banskobystrický riaditeľ krajskej polície Marian Slobodník.

„Stalo sa nám to prvýkrát, aspoň prvýkrát za mojej éry,“ sebakriticky pokračoval riaditeľ. Podľa neho išlo o objekt, ktorý mal dva vchody – jeden spodný a jeden horný. Počas zásahu ich však pomýlilo to, že hneď vedľa cieľového objektu sa nachádzal podobný dom. Vošli teda do neho.

„Veliaci dôstojník hneď po prepadnutí domu zistil, že nie sú na správnom mieste. Okamžite sa teda presunuli do susedného objektu. Páchatelia nám našťastie neunikli,“ objasňuje riaditeľ Slobodník.

Majiteľom nesprávneho objektu sa policajti ospravedlnili. Zároveň sa dohodli, že im nahradia škodu. Pri zásahu im totiž poškodili dvere. „Ja sa chcem ešte raz týmto obyvateľom ospravedlniť. Nedošlo sice k veľkej škode, ale aj tak by sa to nemalo stávať,“ uzatvoril policajný riaditeľ.

Chybný zásah policajti ospravedlňujú najmä ťažkým terénom. Dom si údajne mohli prezrieť len z väčšej diaľky, aby ich nikto nespozoroval. Napriek tomu veria, že sa to stalo naposledy.

Spackaná akcia: Pomýlili si domy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu