Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záhadu peniacej fontány pomohol vyriešiť Facebook

Peniaca fontána v Poprade Zobraziť galériu (5)
Peniaca fontána v Poprade

POPRAD - Mestská polícia v Poprade už vie, prečo bola fontána v centre mesta začiatkom augusta plná bielej peny. Štvorica stredoškolákov do nej vyliala 4 litre prípravku do kúpeľa. Mestskí policajti odhalili dobrodruhov vďaka sociálnej sieti Facebook.

Bolo 5 hodín ráno a štyria 16 a 17-roční chlapci z Popradu a Spišského Štiavnika sa v uliciach mesta len tak nudili. V hlave jedného z nich sa však zrodil nápad urobiť niečo, o čom bude hovoriť celé mesto. Zastavili taxík a odviezli sa do hypermarketu, kde každý z nich kúpil liter peny do kúpeľa. Tá sa zakrátko ocitla priamo vo fontáne v centre Popradu.

“Celú peniacu fontánu sme vypustili,” tvrdí vedúci organizačného odboru Mestského úradu v Poprade Emil Kostelničák. “Ani to však nepomohlo. Museli sme ju ešte niekoľkokrt prepláchnuť. Minuli sme aspoň 10 kubíkov vody.” Všetky náklady zaplatia vandali, resp. ich rodičia.

Záznam z priemyselnej kamery mestským policajtom pri odhaľovaní páchateľov nepomohol. Keďže im však nie sú vzdialené informačné technológie, poradili si. “Sledovali sme diskusie na internetových portáloch,” priblížil metódy pátrania náčelník popradskej mestskej polície Jaroslav Marušin. “Úspešní sme boli na Facebooku. Domovská adresa diskutujúcich nás naviedla do jednej z popradských škôl. Vandalov sme prekvapili priamo na vyučovaní.” Okrem nákladov na vyčistenie fontány (250 eur) čaká každého z nich ešte aj pokuta (15 eur) a záznam na príslušnom sociálnom odbore.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu