Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na trhu je čínsky make-up, obsahuje olovo

Nebezpečný make up pre deti
Nebezpečný make up pre deti (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na výskyt nebezpečného kozmetického výrobku, make up súpravy a doplnky do vlasov 938621699C – Glamour Make Up pôvodom z Číny.

Výrobok sa predával v priesvitnej kazete z umelej hmoty, zabalený v papierovom a plastovom obale fialovej farby. Obsahuje očné tiene, lesky na pery a sponky do vlasov. Má čiarový kód 6 940176 216994. Uvedený kozmetický výrobok obsahuje olovo, ktoré má karcinogénne účinky na človeka, negatívne ovplyvňuje najmä tráviaci trakt, krvný obeh, srdcovo-cievny systém, centrálnu nervovú sústavu, obličky, imunitný systém, reprodukciu a dýchanie. Zvlášť toxický je pre deti.

Úrad verejného zdravotníctva odporúča spotrebiteľom, aby výrobok nepoužívali. Dovozcovi TINACO s.r.o., Legionárska 1/A, 831 04 Bratislava už vydal zákaz uvádzať tento kozmetický výrobok do obehu. Dovozca stiahol výrobky zo všetkých filiálok v SR a ČR a rozposlal na všetky predajne Dráčik, kde boli výrobky distribuované, oznam pre zákazníkov o možnosti vrátenia výrobku. Informoval hlavný hygienik Ivan Rovný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu