Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajné komando zistilo 54 prekročení rýchlosti

(Zdroj: SITA)

ŽILINA - Dopravné komando, ktorým polícia bojuje proti cestným pirátom, už funguje. U vodičov zistili za štyri dni koncom mája až 54 prekročení rýchlosti. Informoval o tom dnes hovorca policajného prezídia Martin Korch.

Objavil sa i prípad, keď vodič taxislužby v Žilinskom kraji išiel v úseku s predpísanou päťdesiatkou v daždi rýchlosťou 119 km/h. Vznik komanda súvisí s cestným zákonom, ktorý platí od februára.

Komando zistilo u troch vodičov a jedného cyklistu jazdu pod vplyvom alkoholu. Šoféri prišli o vodičáky, poznamenal Korch. Počas svojich štyroch 12-hodinových služieb zistili aj ďalších 76 priestupkov. Išlo najmä o agresívny spôsob jazdy vodičov a nevyhovujúci technický stav vozidiel. Zasahovali aj pri dvoch naháňačkách, kedy im unikal motocyklista a neskôr vodič osobného auta VW Golf. Oboch chytili.

Špeciálne dopravné oddelenie zriadila polícia 1. mája. Je začlenené v štruktúrach Prezídia Policajného zboru SR. K jeho úlohám patrí dohľad nad bezpečnosťou cestnej premávky a riešenie najzávažnejších porušení pravidiel cestnej premávky. Sídlo má v Bratislave a má celoslovenskú pôsobnosť. Momentálne v ňom pracuje osem policajtov, plánuje ich mať o sedem viac.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu