Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mikloško bol online: Za cirkev sa neschovávam

František Mikloško
František Mikloško

BRATISLAVA – Napriek tomu, že mu politológovia veľké šance nedávajú, kandidát KDS František Mikloško bude zápasiť o prezidentské kreslo. Bývalý člen tzv. tajnej Cirkvi vyrazil do boja so sloganom Najprv Slovensko, potom Európa. V jeho plánoch ho dokonca podporuje aj líder skupiny Zóna A Koňýk.

Mikloškovi sa podarilo získať dostatok podpisov na kandidatúru. Mal však poistku. Jeho súperka Iveta Radičová mu totiž pred uzavretím kandidátok ponúkla hlasy poslancov SDKÚ, ak by na petíciu nezískal dosť podpisov.

Mikloško vyrazil do predvolebného boja o niečo skôr. Napriek tomu, že sa kampaň začína v piatok, z billboardov sa prihovára ako kandidát už od minulého týždňa. Podľa Ústrednej volebnej komisie to nie je kóšer.

Rozhovor

13:48:22 - otázka od: jana Čo Vás viedlo k tomu, aby ste kandidovali za prezidenta? Vôla stať sa prezidentom. Prezentovať tie názory, ktorými žijem celý život.

13:49:38 - otázka od: modry.modrak prečo idete do vopred prehratého zápasu , ja by som vás volil ale vaša popularita je nízka a preto už v prvom kole musim volit Radičovú , ved matematika je vaša silná stranka Nepoznám vo svojom živote prehraté a vyhraté zápasy, poznám len zápasy, do ktorých treba ísť. A toto je jeden taký.

13:51:00 - otázka od: palcsaky aké je tvoje IQ ??? / ja si myslím,že nad 80 to není / Rád Vám odpoviem, len by ste sa mi mohli predstaviť vlastným menom.

13:54:19 - otázka od: stefan pekny deň Vám prajem..moja otazka znie: nezda sa vám že naši slovenskí kresťania stratili už nádej na vytvorenie lepšej spoločnosti,kde by už nemala mať miesto nenavisť medzi ludmi,zavisť,prenasledovanie ,zločinnosť ? Myslite si,že ako prezident mate dosť sil na to,aby ste dokazali spojiť rozdielnu slovensku spoločnosť aj tým,že aj inštitucia ako je cirkev by mohla byť tým spojivkom pri zmiernovani negativných spoločenbských javov ..napriklad nie tým spôsobom ,že predstavitelia cirkvi budu poukazovať len na tie negativne stranky života na Slovensku ale aj tým,že by mala presadzovať svoje pozitiva do života všetkých kresťanov na Slovensku zrozumitelnjšimi prikladmi :Mimochodom...viem že ste zaneprazdnený ale malo vas vidavame na nitrianskej kalvariii.. s pozdravom .. stefan zpod kalvarie . Predstavitelia cirkvi kážu každý deň alebo každý týždeň v nedeľu veci na povzbudenie. Občas sa ozvú aj s kritikou, problém je, že ľudia si pamätajú len tú kritiku. Za komunizmu sme dokázali vedľa seba žiť veriaci, neveriaci, umelci aj obyčajní ľudia. To znamená, že to ide.

13:57:31 - otázka od: Attila Mikloško Dobrý deň Ferko, mi sa osobne nepoznáme, ale som Tvoj bratranec z tretieho kolena. Chcel by som sa Ťa opýtať, aký je Tvoj názor na tieto moje postrehy:1.Ty si bol jedným z hlavných predstaviteľov prevratu v r.1989, všetci Slováci by Ti mali byť vďační aspoň za to, že ak nie sú všetci vyslovene bohatí, tak aspoň sú slobodní. 2. Slovensko je krajina, kde bohoslužby navštevuje približne 15-20% obyvateľstva, na veľké sviatky 30-40% a napriek tomu Teba ako zástancu morálnych hodnôt a vyšších princípov, ktorý si vždy bojoval za slobodu tohto národa, podľa prieskumov by volilo za prezidenta 4%. Naopak Slováci perferujú sústavne bývalých vysokopostavených straníckych funkcionárov a príslušníkov rôznych informačných zložiek. Ty si v politike už dlho zaiste mi vieš na to odpovedať, prajem príjemný deň. Politika je skôr citová záležitosť, ako sa hovorí, láske sa nedá rozkázať. Ale v Sodome a Gomore stačilo desať spravodlivých na záchranu týchto miest. Takže v zápase dobra a zla na počte často nezáleží. Tým ale, samozrejme, netvrdím, že ja predstavujem len to dobro.

13:58:28 - otázka od: sisa Oženiť sa vám poradili vaši kolegovia z KDH, resp. KDS ako účelový krok na zvýšenie vášho volebného ratingu, pretože ako starý mládenec by ste boli do istej miery "diskvalifikovaný"? Oženil som sa z lásky a ak ste slobodná, odporúčam Vám to tiež.

14:00:01 - otázka od: Blazkova Ako odhadujete svoje sance byt zvoleny v porovnani s ostatnymi kandidatmi? Nekladiem si túto otázku. Vo voľbách chcem reprezentovať kresťansko-konzervatívny smer, ľudia nech rozhodnú.

14:02:51 - otázka od: Ivanka Vazeny pan Miklosko vy ako krestan pomahate napr chorym detom ? chudobnym ludom ? ked sa uz tam drzite taki velki krestania .... ved aj Jezis riekol rozdaj vsetko chudobnym a nasleduj ma!!! napr radovi obcania pomahaju napr na dobry anjel.. apropo aky ma plat poslanec NRSR ?? a kolko mu asi ostane po vyplateni faktur ? Ale Ježiš rovnako povedal, nech nevie tvoja ľavá ruka, čo robí tvoja pravá ruka. Povedal to v súvislosti s konaním dobrého. Takže každý si budeme zodpovedať za to, ako si naložíme so svojim bohatstvom.

14:04:23 - otázka od: Lukas Prajem prijemny den. Som Vasim priaznivcom. Hovorite, ze budete chciet zdoraznovat ulohu regionov, aby sa citili dolezitou sucastou Slovenska - mohli by ste to blizsie vysvetlit? Dakujem a prajem vsetko dobre. Slovensko je preto nejednotné, lebo jednotlivé regióny sú frustrované oproti západnému Slovensku a hlavnému mestu. Treba hľadať a podporovať charizmu regiónov, aby sa cítili sebavedomou súčasťou Slovenska.

14:05:42 - otázka od: Roman Súhlasíte s tým aby ľudia, ktorí si zapália marihuanovú cigaretu a polícia ich pri tom prichytí končili vo väzení ? Či priamo vo väzení, to by som bol opatrný. Ale v každom prípade som za zákaz fajčiť marihuanu. Nakoniec, opýtajte sa na to odborníkov.

14:06:50 - otázka od: Julka Aky ste to vy len krestan ?? ked sa tak nespravate a nekonate tak!!! Nehovorím, že som dobrý kresťan, ale snažím sa ním byť. Ak máte niečo konkrétne, môžete povedať.

14:07:09 - otázka od: milan ujlaky dufam ze prezidentom budete vy Ďakujem, ja tiež dúfam.

14:11:36 - otázka od: BANDOG co si predstavujete pod sloganom, NAJPRV SLOVENSKO POTOM EUROPA? lebo pokial si to clovek vsima trochu tak sme na EU viac zavisly ako nezavisly Bohatstvo EÚ je v rôznosti a kráse jej národov. Rozvíjať korene a charizmu Slovenska oproti niektorým centralistickým snahám z Bruselu bude veľkou úlohou politikov SR a prezidenta. To nevylučuje spoluprácu i podriaďovanie sa niektorým spoločným záujmom.

14:12:01 - otázka od: Peter Dobry den. Som rad, ze kandidujete za prezidenta. Budem vas urcite volit a drzim palce. Ďakujem pekne, vážim si to.

14:13:41 - otázka od: 99nano99 Dobrý deň pán Mikloško.Chcem sa spýtať ako sa má váš starší brat.Hral som proti vám futbal v Starej Bystrici na Kysuciach a on ma privádzal do zufalstva jeho bravurnými zákrokmi.Prajem Vám veľa úspechov v práci a v živote. Môj takmer 70-ročný brat je skutočne stále geniálny brankár. Bol to veľký talent v Nitre, ale mama mu zakázala hrať futbal, že sa tam pokazí. Ale stále robí radosť divákom.

14:16:28 - otázka od: Michal Dobry den pan Miklosko. Stale sa Slovenskom omiela len ta otazka tykajuca sa potratov. Vo vsetkom s vami suhlasim. Tak by to malo byt ako hovorite, no stavaju sa situacie, ze zeny su znasilnene. To dieta predsa nevznikne z lasky.Vtedy sucitim s tymi zenami, ktore sa stavaju obetami takeho nasilia. Drzim vam palce vo volbach. Je to vážny problém, ale je to aj vec pohľadu. Keď sa pozeráte z pohľadu počatého dieťaťa, teda už človeka, tak nevdojak vám napadnú slová katechizmu: nikto nemá právo rohodovať o nevinnom ľudskom živote. Ale nechcem sa tým dotknúť traumy v prípade takto postihnutej ženy.

14:17:58 - otázka od: Dirika Pan Miklosko preco ste opät vstupili do krestanskej strany ? a robite sa ako krestan? ked sa tak nechovate ako krestan Už som na jednom mieste povedal, že nehovorím, že som dobrý kresťan, ale snažím sa ním byť.

14:19:54 - otázka od: Konarik Keby vas zvolili za prezidenta,co by ste robili inac ako sucasny prezident v oblasti vnutornej a zahranicnej politiky? V prvom rade by som sa cítil slobodný a nemyslel by som od prvej chvíle na to, či budem o 5 rokov znovu kandidovať. Spoločným menovateľom mojej vnútornej a zahraničnej politiky by bolo zvyšovanie sebavedomia Slovenska doma i v zahraničí.

14:21:55 - otázka od: Jano Nie je to zlý nápad s tými hlasmi za deti. Pridajte ešte euro za každý hlas a máme r=omsky parlament a vy budete konečne niečo užitočné robit. Túto myšlienku sme, bohužiaľ, nevymysleli my, prišli s ňou vrcholní politici Nemecka, ktorí takto chceli posilniť strednú vrstvu oproti pribúdajúcim dôchodcom. Pokiaľ ide o rómsku otázku, stačí, aby takéto právo bolo spojené s pracovným zaradením človeka.

14:23:09 - otázka od: dominika Pán Mikloško,veľmi si Vás vážim a teším sa, že kandidujete za prezidenta a konečne môžem voliť, koho chcem a nie ako doteraz - menšie zlo pre Slovensko. Otázka - myslíte si, že Slovensko sa dokáže ubrániť vplyvu zákonov Európskej únie - adopcia detí homosexuálmi, výskum na embryách? Ďakujem Vyzerá to tak, že nedokáže. Ale bude to ďalší zápas medzi kresťanstvom a mravným relativizmom západnej Európy.

14:23:37 - otázka od: Maria Dobry den.Nechceme dat otazku,len chceme popriat Ferkovi vsetko dobre hlavne vela stastia pri volbach!!!!!Rodina Majka a Tonka Triscovi Ďakujem, pozdravujem Jarovnice.

14:27:38 - otázka od: Hanka Pekný den prajem,p. Mikloško.Som študentka Histórie,a aktuálne dokončujem moju bakalarsku pracu.Jej téma sa silne dotýka 50.a60.rokov 20.storočia,boja moci proti Cirkvi a osudov množstva ľudí,ktorí žili no hlavne prežívali-Ich prostredníctvom ste mohli napísat obdivuhodú publikáciu, ktorú práve držím v rukách "Nebudete ich môcť rozvrátiť".Je to silná publikácia ktorá nesie svoje poslostvo aj ľuďom dnešnej doby.Chcem sa Vás spýtať či ste na zhromžďovaní faktov pracovali sám,alebo sa s Vami niekto spoluautorsky podielal? A či sa v blízkej budúcnosti chystate pokračovať v tejto publikácii? Rozhodne môžem povedať že som bola na vážkach komu z dvoch adeptov na voľbu prezidenta SR dám svoj voličský hlas. Vaša práca hovorí za všetko.Ďakujem za "osvietenie" rozumu i srdca (-: a prajem Vám všetko dobré. s pozdravom Hanka Knihu som napísal sám, ale takým spôsobom, že som navštevoval svedkov a aktérov tej doby a natáčal som s nimi rozhovory, poprípade prebral od nich niektoré napísané pasáže. Ako píšem v úvode, zásluhou autora je, že som tieto svedectvá dal dokopy a vytvoril z nich jeden celok podľa môjho zámeru. Knihu som mal dokončenú ešte pred novembrom 1989.

14:29:30 - otázka od: vladislav Dobry den, vazeny pan Miklosko. Som student zurnalistiky na FF UKF v Nitre a pracujem na diplomovej praci o samizdatovej zurnalistike na Slovensku. Ako jedneho z hlavnych akterov, by som Vas chcel poprosit o vyjadrenie a pomoc pri hladani archivnych materialov. Mozete ma, prosim, kontaktovat na: vladislavko(zavinac)yahoo.com Pozrite si knihu Rudolf Lesňák: Svetlo z podzemia. Tam je o samizdatoch všetko. Ale keby ste chceli vedieť viac, po voľbách prezidenta mi napíšte na mailovú adresu do parlamentu.

14:32:03 - otázka od: cyril dobry den pan Miklosko, v com vidite konkretne nastrahy ak EU prijme Lisabonsku zmluvu, a v com vidite aj pripadne pozitiva vyplyvajuce z jej prijatia? zdravim vas Nástrahy vidím jednak v rozhodovacom procese, ktorý vedie k centralizácii a silnému vplyvu z veľkých krajín. Rovnako vidím nástrahy v Charte ľudských práv, ktorá je súčasťou Lisabonskej zmluvy a ktorá zavádza ľudské práva liberálne chápané v ich mravnej relativite. Takáto charta bude záväzná pre všetky krajiny EÚ.

14:33:28 - otázka od: soňa Hoffmannová Dobrý deň, prajem veľa úspechov a verím,že zdravý rozum národa prevládne,tak ako novozvolený prezident,ktorú krajinu navštívite ako prvú? Už tradične Česko, pretože sú to dlho zabehnuté priateľské i diplomatické zvyky. Pri druhej krajine by som sa rozhodoval medzi Poľskom a Maďarskom.

14:34:32 - otázka od: ja Televízor ide? U mojej ženy na jej bývalom byte áno, u mňa chvalabohu nie.

14:35:24 - otázka od: Rado Pán Mikloško tú kandidatúru myslíte vážne,alebo zo žartu?? Vatikán už máme?! Tú kandidatúru myslím vážne, rovnako ako som myslel vážne môj 20-ročný zápas s komunizmom pred novembrom 1989.

14:36:30 - otázka od: Erik Pán Mikloško nie je Vám trapné sa takto zosmieštňovať preferencie vašej strany ako aj Vás sú 0,0000 prečo stále šaškujete.Ľutujem Vás. Ďakujem Vám za vašu ľútosť, ale vôbec mi to nie je trápne.

14:38:59 - otázka od: František Som katolík, kresťan, ale voliť Vás nebudem, prečo ? Musíte si zodpovedať túto otázku sám.

14:39:14 - otázka od: peter co znamena logo KDS? mne pripomina koleso, indicku vlajku, nejaky romsky symbol... Je to hviezdička na európskom nebi a veľké D znamená demokracia. Ale to je moja interpretácia, každý si môže pridať vlastnú.

14:40:19 - otázka od: kidney Pekny den, pan Miklosko...Rada by som vedela nieco z vasho detstva...odkial pochadzate, z akej rodinky....dakujem a vela uspechov Pochádzam z Nitry, detstvo som prežil na Kalvárii, sme 4 súrodenci, od malička som mal rád šport a veselosť.

14:42:16 - otázka od: jozo čo mi poradíte ako sa najlahšie dostanem do politiky V časoch revolúcie sa ľudia z večera na ráno môžu dostať na vrhcol politiky. To bol môj prípad. Ináč je tá cesta dlhšia a ide od najspodnejších stupienkov a niekedy končí na vrchole.

14:42:55 - otázka od: dudu Dobry den dobre ste urobili ze odisli z KDH Ja si to tiež myslím a som dnes spokojný.

14:44:21 - otázka od: maros dobry den, nic nie je ironicky myslene co napisem ale, vsetci dobre vieme ( ale neohanajte sa dokazmi prosim teraz) ze politika a politici su znacne o zakazkach a proviziach. Toto nepisem na vasu adresu, ale iste to vidite z blizka. viem ze nic nezmenite, ale ako to vnimate? Podobne ako vy, ale poznám našťastie výnimky a tie si veľmi vážim.

14:47:11 - otázka od: lucia Dobry den. Myslite si, ze sa mladi ludia (napr. studenti VS) dostatocne zaujimaju o politiku? Pretoze moja osobna skusenost je, ze nemaju prehlad a preto ani volit nepojdu. Podla mna je to skoda, mozno by nieco dokazali zmenit, keby bolo viac aktivit orientovanych na nich. Vas nazor? Všetci čakáme, že mladí ľudia prídu 20 rokov po páde komunizmu s nejakým generačným ideálom a za ním dlhodobo pôjdu. Zatiaľ je to ale všetko rozpačité a žijeme všetci v prostredí spoločenskej únavy. Tento krok za mladých ľudí, bohužiaľ, nemôže nikto urobiť.

14:48:10 - otázka od: špulka-ZA mám Vás rada ako človeka, ale ako prezidenta si Vás neviem predstaviť. Zostaňte tým, kým ste. Takto to bude lepšie. Ak ma nezvolia za prezidenta, takisto zostanem, ak ma zvolia, tak dúfam, že zostanem.

14:49:22 - otázka od: Miro Pozdravujem Vas. Skutocne sa nedalo dohodnut na jednom spolocnom kandidaovi opozicie? Vtedy by mal dnesny "ujo" ovela mensiu sancu, ze bude opat zvoleny. Opozícia na Slovensku netvorí jednotný celok. Jednotný môže byť len odpor k vládnej koalícii. Predstierať jednotu sa nikdy nevypláca.

14:50:29 - otázka od: Juraj Ste obycajni farizeji ktori sa schovavaju za cirkev Za cirkev sa neschovávam.

14:51:04 - otázka od: nina že sa nehanbíš...Ty a katolík? Nehanbím sa za to, že som katolík.

14:51:48 - otázka od: pavol dobry den od zaciatku vasej politickej kariery vam drzim palce napriek tomu si myslim ze by bolo dobre vzdat sa kandidatury v prospech radicovej pretoze nemate sancu co vy na to ??? Ja Radičovú neohrozujem, ak ju v preferenciách prekonám, pôjdem do druhého kola ja.

14:53:34 - otázka od: Jano Nemyslite že váš odchod s KDH vam zoberie hlasy,lebo ste sklamal ich voličov svojim odchodom? Možno mi nejaké hlasy zoberie, ale napriek tomu som rád, že so z KDH odišiel. KDH pre mňa prestala byť stranou pôvodných hodnôt.

14:56:34 - otázka od: maros Skuste prezentovat svoj pohlad na krizu ajej dalsi priebeh, resp vychodiska na Slovensku. Dakujem Pokiaľ sa nevyčerpajú zásoby prebytočných tovarov, kríza bude pokračovať. Potom sa začne odznovu normálny ekonomický kolobeh. Ale otázka maximálnej spotreby, ako záruky blahobytu pre všetkých, je asi výrazne otrasená.

14:58:19 - otázka od: matus Zdravim, ako Vam to ide v manželstve? Chvalabohu a vďaka mojej žene dobre.

15:00:31 - otázka od: Tina Vážený pán Mikloško,nemám nič voči Vám ako človeku, ale ako politik nie ste práve jednička. Zdá sa mi, že ste dosť populistický. Nezdá sa mi vzhľadom k Vašim dosť skostnatelým názorom, že máte na to, aby ste boli dobrým prezidentom. Dobre ste zvážili svoju kandidatúru ? Nezdá sa mi. Ďakujem za odpoveď. Tina Neberiem Vám váš názor, ale populizmus a skostnatelosť celkom dokopy nejdú.

15:03:38 - otázka od: Adrián Nemyslíte si, že patríte do starého politického železa? Ste vo vrcholovej politike dlhšie ako Biľak. Myslíte si, že ešte máte čo voličovi ponúknuť? V politike som možno toľko ako Biľak, ale on tam bol držaný z vôle komunistickej strany, a ja som sa musel uchádzať o dôveru doteraz v šiestich parlamentných voľbách.

15:05:10 - otázka od: emerita dobrý deň, priznám sa, že Vás budem voliť, napriek tomu, že nie ste žena a ja nie som katolíčka, ale napriek tomu si myslím, že život je hodný ochrany hneď od počatia...chce sa Vám vôbec zotrvávať na politickej scéne po boku Mečiara, Slotu a im podobným komunistickým produktom? Držím palce vo voľbách emerita Na politickej scéne sú všetci tí ľudia, ktorých tam ľudia zvolia. V tomto si človek nevyberá svojich spolucestujúcich. Ďakujem Vám za dôveru.

15:07:55 - otázka od: Luba Kubisova Dobrý deň, veľmi by som si želala, aby ste sa stali naším prezidentom, mám však pocit, že pre veľa ľudí, ktorí by s Vami mohli súhlasiť nie ste dosť výrazný, nemajú Vás dostatočne "prečítaného". Máte nejaký plán, ako tých ľudí zaujať a presvedčiť ich, že ste ten najlepší kandidát? Väčšinu totiž nezaujíma, čo ste robili celý život, ale čo robíte teraz, prípadne budete robiť ako prezident.. To je tá chyba, že ľudí zaujíma iba to, čo človek hovorí v tejto chvíli a neporovnávajú to s jeho činmi v minulosti. V tomto je politika ako zamilovanosť.

15:11:21 - otázka od: svager Dobry den Chcem sa spytat co by ste zmenili v tomto state keby ste vyhrali volby ? Viac by som nechal o sebe počuť, viac by som sa anagažoval v návštevách regiónov, viac by som vyzdvihoval obyčajné ľudské príbehy.

15:14:03 - otázka od: alex pan miklosko, ste v politike/parlamente od revolucie ..... nie je momentalna situacia s tolkymi byvalymi clenmi kss vo vlada/parlamente smutna ? preco neexistuje konkurencieschopna pravicova strana ? Opozícia je po 8 rokoch vládnutia otrasená, čo je možno prirodzené. Máte pravdu, že tento parlament je jeden z najnudnejších. Je to aj preto, že už dnes takmer 80 percent zákonov iba implementujeme nariadenia EÚ. Ako ste si iste všimli, v slovenskom parlamente sa zápasí už iba o maďarské otázky. Obávam sa, že toto bude smerovanie k parlamentarizmu vo všetkých krajinách EÚ.

15:18:51 - otázka od: laura Dobrý deň prajem, zaujímalo by ma, aké riešenie súčasnej ekonomickej situácie vidíte??Vidíte nejakú možnosť ovplyvniť ju z postu prezidenta?Ak, áno ako??ďakujem. pekný deň prajem Z postu prezidenta nie, vláda musí šetriť peniaze a vytvárať stimuly pre hospodársky život. Prezident má možnosť len vyjadrovať solidaritu a stáť na strane zneistených ľudí. Toto je odpoveď na poslednú 50. otázku. Ďakujem všetkým aktérom tejto diskusie a želám pekný deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu